Omul de afaceri Ovidiu Sandor, care a vandut in acest an un complex de birouri din Timisoara fondului sud-african NEPI, este interesat sa dezvolte un nou proiect imobiliar in afara Bucurestiului, insa vizeaza si investitii si in sectorul IT&C.

"Cautam in mod activ urmatorul proiect imobiliar si ma uit si la zona IT&C. Romania este pe o panta pozitiva in zona IT&C pentru ca multi tineri au lucrat la multinationale si vor deschide propriile afaceri. Acesstia vor avea nevoie de bani pentru afacerea lor", a declarat Sandor (foto), citat de Mediafax.

El a aratat ca exclude un proiect de birori in Bucuresti deoarece piata este prea aglomerata.

"Ne uitam la diverse zone. Deocamdata, Bucurestiul nu mi se pare intereasant (...) Cel mai greu in Romania este ca nu ai instrumente, date statistici pertinente pe sectorul imobiliar, in afara de Bucuresti, pentru a fundamenta un business. Daca vreau sa stiu cum este piata de birouri din Iasi, de exemplu, trebuie sa comandam studii", a mentionat Sandor.

El a adaugat ca inainte de a incepe proiectul din Timisoara a analizat piata din Polonia.

"Am vazut care este ecartul dintre Varsovia si Bucuresti si am extrapolat la orasele secundare", a explicat Sandor.

In ceea ce priveste evolutia economiei, Sandor spune ca se remarca un interes crescut al companiilor pentru extindere in zona de vest a tarii, in special in IT, auto, servicii medicale.

Sandor este proprietarul grupului de firme Modatim din Timisoara, care cuprinde printre altele o fabrica de confectii, productia in acest domeniu fiind activitatea principala a grupului.

Fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a preluat la inceputul acestui an complexul de birouri City Business Centre Timisoara, pentru care i-a acordat lui Sandor actiuni in valoare de 16,5 milioane euro si a preluat datorii de 29,3 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Salarii: cele mai mari castiguri in IT, cele mai mici in confectii