Un proiect rezidential cu 1.600 de apartamente, initiat in 2007 de un fond de investitii administrat de Lewis Charles, se afla la un pas de faliment. UniCredit, banca care finanta investitia, a cerut demararea procedurii de insolventa.

La Mogosoaia, langa Bucuresti, Lewis Charles anunta ca va construi un ansamblu rezidential cu 1.600 de apartamente, pe un teren de 53.000 mp. Terenul a fost cumparat prin firma Gold Development SPV. In luna mai, banca UniCredit a cerut insolventa Gold Development, iar primul termen este in luna iunie.

Cladirile din proiectului din Mogosoaia nu au fost ridicate, desi compania a demarat inainte de criza procedurile de obtinere a avizelor si a demolat constructiile deja existente pe teren. Criza a pus pe hold planurile. Investorii au renuntat in februarie 2010 la serviciile de administrare ale Lewis Charles.

Anterior, in 2009, anterior incetarii colaborarii cu fondul britanic, investitorii au inceput sa scape de unele active din Romania. Prin urmare, au vandut catre irlandezii de la BlackPearl mallul Zenith din Ploiesti si au anuntat ca iau in considerare si alte vanzari.

Investitorii din Romania Property Fund (fostul Lewis Charles Romania Property Fund) erau implicati in proiectul din Mogosoaia alaturi de un grup de investitori irlandezi. In prezent, firma Gold Development este detinuta in proportie de 50% de Rominvestments SA, restul de 50% din capital este detinut de Cedarpalm, 40% si Xylota Holdyng, 10%.

Potrivit informatiilor anterioare, terenul din Mogosoaia a costat 13 mil. euro.
.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Lichidarea Tractorul Brasov, un caz scoala de rapiditate si eficienta