Un val de vanatori de chilipiruri se pregateste sa se napusteasca asupra proprietatilor din insulele Greciei in cazul in care tara iese din zona euro, au declarat agenti imobiliari pentru Reuters.

Chiar daca au loc putine tranzactii inaintea alegerilor din iunie, care ar putea decide ramanerea Greciei in zona euro, interesul pentru piata elena a crescut puternic in acest an. Cumparatorii se pregatesc sa profite de preturile aflate la un nivel redus si care ar putea sa scada cu inca 20% in contextul continuarii instabilitatii politice si economice, afirma agentii imobiliari.

"Oamenii se asteapta, in mod natural, sa gaseasca oportunitati bune", a declarat Piers Williams, directorul de vanzari internationale la agentia pentru proprietati de lux Aylesford. Firma intermediaza de obiecei tranzactii in intervalul de pret 1-10 milioane de euro si se specializeaza in insulele Corfu si Paxos, potrivit Mediafax.ro

Preturile, deja in declin cu 20%, ar putea inregistra o scadere similara daca Grecia iese din zona euro, a spus el.

"Hienele dau tarcoale", a afirmat un alt agent imobiliar, sub protectia anonimatului.

Vanzarile au crescut de doua ori fata de anul trecut, la fel si numarul de intrebari din partea unor potentiali clienti, afirma Spyros Mantzos, director al Apropertyingreece.com. Firma acestuia a vandut proprietati in Grecia cu preturi variind intre 60.000 si 18 milioane de lire sterline.

"Exista deja chilipiruri, iar cumparatorii mizeaza ca daca Grecia iese din zona euro vor putea trai mult mai ieftin", a spus el.

Grecia a fost nevoita sa convoace noi alegeri anticipate la 17 iunie, dupa ce scrutinul de la inceputul lunii mai nu a produs o forta politica capabila sa formeze guvern. Rezultatul noilor algeri, care pot decide daca tara ramane in zona euro, este dificil de estimat. In cazul in care castiga alegerile fortele care se opun masurilor de austeritate, acceptate drept conditii pentru primirea de ajutor extern, tara ar putea ajunge in incapacitate de plata si ar fi exclusa din uniunea monetara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »



Citeste si
Atentionare de calatorie in Grecia: ploi si caderi de grindina