Fantana arteziana din Bucuresti Mall a fost pentru o lunga perioada de timp punctul de atractie al bucurestenilor, fiind ani intregi un element definitoriu pentru ceea ce inseamna mall. Acum cativa ani, un consultant din retail imi povestea, intr-o discutie informala, ca atunci cand se realizau primele studii pentru proiectarea unui alt centru comercial mare din Bucuresti, Sun Plaza, toti bucuresteni asociau, inca, fantana arteziana cu ideea de mall.

Intre timp, pana la deschiderea Sun Plaza, noile centre comerciale deschise au introdus si alte puncte de atractie, patinoare, carting, cascade si mai recent chiar si un roller coaster, piata dezvoltandu-se entuziast in perioada 2006-2008.

Dincolo de zona de entertainment, piata in sine a trecut in acesti 13 ani prin modificari majore. Daca pana in a doua jumatate a anilor 2000 dezvoltarile erau realizate inca intr-un ritm lent, din a doua jumatate dezvoltatorii au fost cuprinsi de un extaz aproape nebunesc. Planuri de miliarde erau anuntate, iar unele orase au ajuns sa aiba chiar si 5 proiecte de retail pe aceeasi strada, cum s-a intamplat in Arad.

Majoritatea au ramas doar pe hartie, pana in prezent. Criza a inceput si dezvoltarile au inceput sa aiba probleme. In 2009 a aparut si prima inchidere de centru comercial, iar din 2010 au inceput sa apara insolventele si executarile silite. wall-street.ro va prezinta o selectie a momentelor importante din lumea mallurilor.

13 ani de malluri on Dipity.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Turism: cei mai multi romanii aleg sa isi achite cash vacantele
Setari Cookie-uri