Autoritățile din Constanța vor să înceapă extinderea orașului către vest, lucrând la un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce prevede introducerea a 300 de hectare de teren extravilan în planul orașului.

Pe măsură ce Constanța își atinge limita de dezvoltare, orașul se extinde în zona de Vest, arată datele sintetizate de Romania Property Club de la IMRA Real Estate, companie de consultanță imobiliară din Constanța.

Această tendință este confirmată de o mare investiție în infrastructură anunțată anul trecut de Primăria Constanța: noul Bulevard Madrid, cu patru benzi, care va conecta bulevardul Tomis din zona Boreal cu bulevardul Aurel Vlaicu din zona Vivo.

harta terenuri constanta

Sursa: Romania Property Club

”Prețurile terenurilor autorizate din Constanța variază între 225 – 400 Euro/mp pentru dezvoltări mixed-use și de retail, 55-70 Euro pentru dezvoltări logistice și 350-1.000 Euro/mp pentru dezvoltări rezidențiale, în funcție de zonă”, explică Lucian Asanachescu, CEO al IMRA Real Estate.

Dezvoltări Mixte

PREȚ

Terenuri autorizate

250-400 Euro

Terenuri în curs de autorizare

150-250 Euro

Terenuri neautorizate

45-150 Euro

Dezvoltări Retail

PREȚ

Terenuri autorizate

225 - 400 Euro

Terenuri în curs de autorizare

150 - 225 Euro

Terenuri neautorizate

100 - 150 Euro

Dezvoltări Rezidențiale

PREȚ

Terenuri autorizate

350 - 1.000 Euro

Terenuri în curs de autorizare

175 - 350 Euro

Terenuri neautorizate

45 - 175 Euro

Dezvoltări Logistice

PREȚ

Terenuri autorizate

55 - 70 Euro

Terenuri în curs de autorizare

35 - 55 Euro

Terenuri neautorizate

20 - 35 EUR

Circa 300 de hectare de teren extravilan, așteptare să „intre” în oraș

În prezent autoritățile locale lucrează la introducerea în intravilan a unei suprafețe de 300 de hectare de o parte și de alta a DN3C. Odată aprobat acest proiect, bulevardul Aurel Vlaicu nu va mai avea titulatura de centură a orașului, aceasta urmând a fi preluată de către DN3 C.

Potrivit lui Asanachescu, odată ce PUZ-ul DN3C va fi aprobat și această suprafață de teren va intra în intravilanul Municipiului Constanța, putem vorbi de primul proiect major de regenerare urbană din ultimii 30 de ani.

harta terenuri constanta

Sursa: Romania Property Club

„Această inițiativă va facilita crearea unui nou parc municipal de aproximativ 30-40 HA (lucru salutat de toată comunitatea), edificarea de noi spații comerciale, o dezvoltare armonioasă de noi zone rezidențiale, integrarea de noi servicii publice (cultură, sănătate, învățământ), precum și o îmbunătățire semnificativă a mobilității urbane prin construcția unor noi artere precum bulevardul Madrid (ce va conecta zona VIVO Shopping Mall direct cu zona Boreal-Impact) și strada Amsterdam (conexiunea Bd. Tomis - zona Boreal-Impact cu DN3C și autostrada A4)”, explică Lucian Asanachescu.

Romania Property Club (RPC) este extensia la nivel național a Bucharest Real Estate Club (BREC), un grup format din cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România. Companiile membre BREC & RPC au portofolii evaluate la peste 10 miliarde de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri