äChiriile din apartamentele amplasate in cartierele bucurestene nu vor scadea, ci, treptat, vor mai cresteô, declara Liane Werboschek, manager Departament Rezidential Inchirieri la Eurisko. Opinia analistilor imobiliari este ca majorarea se va situa in jur de 10-15 procente pe an.
Acum, o garsoniera in cartiere se poate inchiria cu sume cuprinse intre 170 si 300 de euro, un apartament de doua camere - cu 250-400 de euro, unul cu trei camere - cu 300-600 de euro, iar un apartament cu patru camere cu 350-1.000 de euro, in functie de zona si de dotarile existente in locuinta.

Cele mai mici preturi

Tinerii aflati la inceput de drum sunt nevoiti sa opteze pentru o garsoniera confort doi sau pentru un apartament de doua camere, confort doi, unde pot sa locuiasca doua sau trei persoane.''

O garsoniera confort doi situata in cartierele Capitalei se inchiriaza cu
120-150 de euro, spun agentii imobiliari. In acest pret intra o mobila veche, batraneasca, un aragaz, o masa, eventual un frigider si mobila de bucatarie, toate vechi, explica agentii imobiliari. Cam la acelasi pret se poate gasi si o garsoniera nemobilata, ce este cautata de cei care vor sa inchirieze pe termene mai lungi. Cele mai ieftine garsoniere sunt plasate in spatele Pietei Alba-Iulia, unde se afla cateva blocuri de garsoniere construite prin anii ĺ70. Acestea sunt micute, de numai 20 mp, semidecomandate si se inchiriaza cu 100 de euro/ luna.

Surprinzator, o garsoniera se inchiriaza cam la acelasi pret cu un apartament de doua camere, desi diferenta de bani dintre o garsoniera amenajata si una neamenajata este mult mai mare. O solutie pentru cei cu venituri mai mici este inchirierea unei camere intr-un apartament mai mare. Costa 1,2-1,5 milioane/luna, in functie de mobila din camera si de dotarile din casa. In acest pret intra accesul la toate dependintele.

Investitiile isi scot banii

Proprietarii care cer peste 200 de euro/luna pentru o garsoniera iau acesti bani daca au investit in renovarea locuintei. Se inchiriaza cu succes garsonierele care au gresie si faianta de tip nou, parchet melaminat si vopsea lavabila pe pereti, spun reprezentantii agentiilor imobiliare.

In plus, aceste case sunt dotate cu frigider, televizor si mobila noua. La acelasi pret poate fi inchiriat un apartament cu doua camere, micut, semidecomandat, nerenovat. Cine isi permite sa dea peste 250 de euro/luna se poate instala comod intr-un apartament sau o garsoniera amplasata central, frumos amenajata, cu dotarile necesare. Spre exemplu, in zone precum Tineretului, 1 Mai, Decebal, Calarasi, Mosilor, Dorobanti, un apartament cu una sau doua camere poate fi inchiriat cu preturi intre 270 si 350 de euro/luna.

Piata de lux


Managerii firmelor multinationale care stau cativa ani in Romania sau personalul ambasadelor sunt cei care solicita sa inchirieze apartamente de lux, se arata in Raportul de piata pentru anul 2006 realizat de compania imobiliara Eurisko. Potrivit documentului, cele mai solicitate zone pe acest segment sunt centrul si nordul Bucurestiului.

Peste 21% din solicitanti au optat pentru zona Herastrau, 20% pentru Dorobanti, 18% pentru zona Baneasa si doar 10% pentru cartierul Primaverii. Chiriile sunt pe masura cerintelor. In zona Herastrau, un apartament cu un dormitor se inchiriaza cu 1.500-2.000 de euro/luna, unul cu doua camere - cu 2.000-3.000 de euro/luna, unul cu 3-4 camere - cu 2.500-5.000 de euro/luna, iar o vila - cu 4.000-7.000 de euro/luna.

äNivelul preturilor va fi in continuare ridicat, iar Bucurestiul va ramane o capitala europeana scumpa in privinta nivelului chiriilor spatiilor rezidentiale de luxô, a declarat Luiza Munteanu, partener al companiei Eurisko.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Imobiliare ╚Öi construc╚Ťii »


Setari Cookie-uri