In urma cu cativa ani casa de la numarul 38 al strazii Maria Rosetti era un subiect fierbinte, fiind demolata pentru a face loc unui proiect imobiliar nou. Batrana constructie din 1880-1890 nu s-a pierdut insa complet, dezvoltatorul a integrat fatada casei istorice in imobilul rezidential nou, care, dupa ani de contestatii, a fost livrat in 2013, dupa o investitie in constructie de peste 4 mil. euro (TVA inclusa).

Maria Rosetti 38

Procesul de avizare al imobilului a durat circa 2 ani, in 2009 obtinandu-se autorizatia de constructie si incepand lucrarile. A urmat apoi o serie de contestatii la adresa proiectului.

Maria Rosetti 38

Maria Rosetti 38

Care sunt cele mai nesigure...
Citeste si: Care sunt cele mai nesigure zone din Capitala in caz de cutremur

In 2012, lucrarile de constructie au reinceput, dezvoltatorul respectand conditiile impuse in 2009 de Ministerul Culturii legate de pastrarea fatadei si realizarea unei curburi in constructia blocului, curbura prin care cladirea sa cloneze ca aspect un imobil interbelic de vizavi. Dezvoltatorul mentioneaza ca, in plus, cladirea demolata era intr-o stare avansata de degradare, singura componenta care merita salvata fiind chiar fatada care a fost integrata in proiectul rezidential.

Maria Rosetti 38

Vechea cladire a ramas astfel o pecete a istoriei care inca mai spune franturi de povesti de demult: cea a familiei inginerului Verra, care, potrivit unor informatii publicate anterior de Jurnalul.ro, a stat acolo cu chirie, a primului proprietar al cladirii-Kiriac Radulescu, a fiicei sale Zoe, care a primit casa ca zestre, sau a preotului Nicoreanu, ai carui descendenti au obtinut retrocedarea in 2008.

Maria Rosetti 38

Incarcate de istorie: cum...
Citeste si: Conace si castele care azi sunt adevarate bijuterii arhitecturale

Vanzarile in imobilul, parca protejat ca de o armura de vechea fatada, au inceput in ultima parte a anului trecut, iar pana in prezent dezvoltatorul a vandut 12 unitati locative in cadrul proiectului Maria Rosetti 38, care in total cuprinde 52 de unitati locative.


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara primul tau apartament