Ministerul Finantelor Publice a aprobat alocarea suplimentara catre bancile comerciale incluse in programul Prima Casa a unei sume de 135,5 milioane lei in vederea cresterii plafonului general de garantare, ceea ce va permite acordarea de garantii in continuare pentru toate tipurile de locuinte, informeaza ministerul.

Pana la sfarsitul lunii octombrie 2014, Ministerul Finantelor Publice va initia o Hotarare de Guvern in care va fi prevazuta suplimentarea plafonului cu valoarea necesara pentru acoperirea tuturor solicitarilor care vor fi inregistrate pana la finalul anului 2014 in cadrul programului Prima Casa.

Romanii care locuiesc in strainatate vor putea sa acceseze credite Prima Casa. Programul Prima Casa va fi extins si pentru romanii din diaspora, potrivit unui proiect de Hotarare de Guvern postat astazi pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, la rubrica Transparenta decizionala. Plafonul alocat va fi de 25 mil. lei si provine din sumele neutilizate pentru achizitionarea caselor ANL.

Diferentele de costuri intre ofertele bancilor pentru Prima Casa sunt foarte mici, a declarat pentru wall-street.ro Traian Stancu, COO Kiwi Finance, cel mai mare broker de credite pe plan local. Astfel, in general bancile ofera o dobanda mai mica ( circa 0,5% mai mica) daca va virati salariul in contul deschis la acea banca. O sa gasiti in schimb diferente importante cu privire la suma maxima a creditului. Aceeasi familie, cu aceleasi venituri, poate obtine sume diferite la banci diferite. Diferentele sunt importante, si de 20-25%.

Citeste si:
MFP: Inchisoare pentru datornici si pedepse reduse pentru evazionisti
Eugen Teodorovici propune...

Sursa foto: Achizitie locuinta, Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
"Prima Casa" devine "O casa, o familie". Ce se schimba la program