Multi romani dau avans pentru a rezerva un apartament in proiecte aflate inca pe hartie, pe terenuri care nu au toate autorizatiile luate, fara sa vada practic cum arata locuinta pentru care iau un credit pe 30 de ani, a declarat Andreea Comsa, managing director Premier Estate Management, scrie Mediafax.

'Se cumpara si pe un teren pe care nu e nimic, un teren care nu are inca autorizare completa, nimic construit. Sunt oameni care rezerva locul fara sa vada nimic clar. E o nebunie prin Prima casa.", a mai spus Comsa.

Consultantul imobiliar a dat ca exemplu un proiect din sudul Capitalei pentru care a vandut 60 de apartamente in doua luni, proiectul fiind inca in prima faza de constructie, fara finisari. "Oamenii se inghesuie sa cumpere fara sa vada cum arata la final", a spus ea.

Decizii pripite de acest gen sunt periculoase pe termen lung, cand e vorba de a contracta un credit pe 30 de ani. E ca un efect de turma. Sunt clienti educati, dar si multi clienti putin educati, usor de influentat de agent, care poate fi foarte agresiv in promovare", a remarcat Comsa.

Pe de alta parte, reprezentantul Premier Estate Management spune ca programul Prima Casa a fost esential in dezvoltarea pietei imobiliare si a ajutat multi tineri sa isi cumpere o casa.

C&W Echinox: Piata locala...
Citeste si: Cushman: Piata imobiliara locala, in vizorul investitorilor asiatici

Totusi, sectorul trebuie sa evolueze si trebuie gasite alte solutii de finantare de catre banci, fara implicarea statului. In plus, Prima Casa a mentinut mare parte din domeniul rezidential intr-o zona de pret care nu permite dezvoltarile de calitate inalta, iar aceasta situatie trebuie sa inceteze, a mai spus Andreea Comsa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Ce ansambluri vor umple Bucurestiul cu apartamente pana in 2020