Piata imobiliara din Paris inregistreaza o dublare a numarului cetatenilor straini care achizitioneaza apartamente, primele locuri fiind ocupate de catre italieni, americani si britanici.

Vorbesc o franceza impecabila si se considera parizieni sic si sarmanti. Sunt italienii, britanicii si americanii care au cumparat un apartament in Paris, de doua ori mai multi comparativ cu anii 90. "Vindem mai mult strainilor, iar de la introducereqa monedei euro in special europenilor pentru ca operatiunile de vanzare -cumparare sunt mai usoare. In 1996 vanzarile apartamentelor catre straini reprezentau 5,2% din totalul tranzactiilor, in prezent acestea s-au dublat", declara un notar din Paris.

Conform unui studiu al notarilor din Paris, vanzarile de imobile catre straini reprezentau, la 1 aprilie 2006, 8,2% din total, cu 2.538 de tranzactii.

"Parchet, gresie, faianta si semineu, dar si o buna adresa sunt cerintele celor mai multi cumpararatori straini.Clientii europeni si americani sunt in cautarea sarmului parizian, iar cei din Asia si Rusia cauta sicul parizian", sustine Marie-Helen Lundgreen, director de firma de imobiliare. Potrivit acesteia, bugetul mediu este de un milion sau 1,5 milioane lei, insa acesta poate urca foarte mult in cazul aparitiei "dragostei la prima vedere", informeaza NewsIn.

Pe primul loc in topul investitorilor in imobilele pariziene se afla italienii cu 19,5%, care sunt interesati de apartamentele din centrul Parisului, in special de zona pietonala pentru ca sunt atrasi de viata culturala. Specialistii din imobiliare sustin ca preturile apartamentelor din centrul Parisului sunt similare cu cele din centrul Romei. Pe locul doi se afla americanii (10,8% din totalul tranzactiilor imobiliare efectuate de catre straini) care cumpara, in general, apartamente vechi. "Este vorba de cumparatori foarte rafinati, care vorbesc o franceza impecabila si care ar vizita Luvrul zilnic. Pentru acestia, pretul nu conteaza", declara Marie-Helen Lundgreen.

Britanicii (11%) se instaleaza acolo unde cumpara italienii, respectiv in centrul orasului, pentru a avea acces la viata culturala a Parisului. O alta categorie de cumparatori este cea formata din rusi, arabi si asiatici insa prea putini pentru a intra intr-o statistica. "Pentru acestia preturile nu conteaza, insa exigentele sunt imense. De altfel, apartamentele de prestigiu din Paris au apartinut intotdeauna strainilor", a concluzionat directorul firmei de imobiliare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
HomeFinders: Nu sunt semnale pentru o prabusire a pietei rezidentiale
Setari Cookie-uri