CNAS: Sistemul informatic al cardului national de asigurari de sanatate este indisponibil din cauza unor probleme tehnice de comunicatie

Sistemul informatic al cardului national de asiguraari de sanatate este indisponibil, luni, de la ora 9.00, din cauza "unor probleme tehnice de comunicatie intre unele componente ale sistemului", a anuntat Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate.

"Pana la anuntul remedierii problemelor aparute, confirmarea semnarii prin cardul de sanatate a serviciilor medicale / prescrierii retetelor / eliberarii medicamentelor vor putea fi efectuate in modul offline", precizeaza CNAS, relateaza News.ro.

De asemenea, serviciile operate in acest interval vor trebui incarcate in PIAS in maxim 72 ore lucratoare calculate de la ora zero a zilei urmatoare datei prestarii serviciului, conform prevederilor legale in vigoare".

Un sondaj online realizat recent de Colegiul Medicilor Bucuresti arata ca sistemul cardului de sanatate se blocheaza de 1-3 ori pe saptamana, iar defectiunea dureaza doua ore, consecintele majore fiind scaderea numarului de pacienti consultati si validarea partiala a serviciilor.

Citeste si:
Schimbări în sistemul medical românesc. Ce noi servicii vor fi...
Schimbări în sistemul medical...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri