Cea mai mare parte a cererii a venit din partea companiilor de logistica, transport si distributie, care au inchiriat in total 290.000 de metri patrati, respectiv peste 55% din total. Retailerii au fost de asemenea printre cele mai active companii anul trecut, suprafata de spatii logistice contractata de acestia cumuland peste 110.000 metri patrati, adica putin sub un sfert din totalul inchiriat, potrivit unei analize realizate de compania de consultanta imobiliara JLL Romania.

Structura pe regiuni a cererii de spatii logistice plaseaza Bucurestiul pe prima pozitie in topul preferintelor, cu 280.000 metri patrati (53% din total). Pe pozitia a doua se afla Timisoara – 76.200 metri patrati, aceasta fiind urmata de Pitesti – 50.000 metri patrati. In Roman suprafata de spatii logistice tranzactionata a cumulat 32.000 metri patrati, in Cluj 25.250 metri patrati, iar in Ploiesti 24.700 metri patrati.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont