Cushman & Wakefield Echinox a intermediat in primele luni ale anului trei tranzactii de inchiriere a unor spatii de birouri din Cluj cu o suprafata cumulata de 6.500 de metri patrati, chiriasi fiind trei companii de IT, deja prezente in oras. Companiile ocupau spatii de birouri cu o suprafata de circa 3.000 de metri patrati, astfel ca mutarea in noile spatii le va permite sa se extinda, avand potential sa isi dubleze echipele locale. Companiile au ales trei cladiri noi, aflate in dezvoltare in zona centrala a orasului.

Dintre cele trei companii, Riverbed Technology, cu sediul central in San Francisco, avand peste 2.400 de angajati in 50 de birouri din intreaga lume, a inchiriat un spatiu de 1.400 de metri patrati in cladirea Advancity Offices, in care isi va muta activitatea din vara acestui an.

De asemenea, Analog Devices, companie cu sediul central in Norwood, in apropiere de Boston, cu afaceri de peste 5 miliarde de dolari pe an, a inchiriat aproape 1.200 de metri patrati in cladirea UBC Riviera dezvoltata langa centrul comercial Iulius Mall Cluj. Cea de-a treia companie cu sediul central in Marea Britanie a inchiriat un spatiu de 4.000 de metri patrati intr-o alta cladire moderna aflata in dezvoltare in centrul orasului.

Cluj-Napoca este cea mai mare piata de birouri din afara Bucurestiului, cu un stoc de aproximativ 300.000 de metri patrati. In conditiile in care, la o populatie de 325.000 de locuitori, orasul are peste 68.000 de studenti si cursanti inscrisi in institutii de invatamant superior, piata fortei de munca este foarte activa, companiile fiind intr-o continua cautare de tineri profesionisti. De altfel, cu un salariu mediu net de 682 de euro/luna, Clujul ocupa a doua pozitie la nivel national, dupa Bucuresti (793 euro/luna), potrivit datelor INS.

Cushman & Wakefield Echinox este una dintre cele mai mari companii de consultanta imobiliara de pe piata locala, activand in toate segmentele pietei imobiliare. Departamentul de birouri al companiei este activ in Bucuresti, dar si in cele mai mari orase din tara, precum Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi sau Brasov.

Citeste si:
One United are in lucru proiecte de cladiri de birouri de 150.000 mp
One United Properties are in...

Sursa foto: Mazur Travel / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Ce se contureaza pe piata imobiliara: noi zone de dezvoltare