Cel mai mare grup de servicii imobiliare din lume, CB Richard Ellis, a prezentat un raport privind piata imobiliara europeana, conform caruia cifra de afaceri a acestui sector a crescut in 2006 cu 46% fata de anul precedent, pana la 227 miliarde euro, informeaza NewsIn. Cresterea in 2005 a atins nivele similare, ceea ce inseamna ca in ultimii doi ani piata imobiliara europeana aproape s-a dublat.

Cea mai accelerata crestere a fost inregistrata de Germania unde cifra de afaceri a crescut de la 20 miliarde euro in 2005, pana la 51 miliarde euro in 2006, ceea ce reprezinta o crestere de peste 150%. Alte state europene ce si-au dublat cifra de afaceri in cursul anului 2006 au fost Belgia, Finlanda, Danemarca si Luxemburg.

Europa centrala si de est a cunoscut de asemenea o crestere substantiala a cifrei de afaceri a sectorului imobiliar, de la 5,8 miliarde euro in 2005 pana la 12,7 miliarde euro in 2006. Cea mai mare crestere a fost realizata de piata ruseasca, insa si de pietele Bulgariei si Romaniei, anticipand aderarea la Uniunea Europeana.

O alta tendinta notabila a fost cresterea nivelului de investitii transfrontaliere. Acestea au crescut cu peste 70%, pana la putin peste 100 de miliarde euro, peste 48% din toate tranzactiile implicand si un cumparator strain.

"Tendintele recente de pe piata imobiliara europeana sunt rezultatul a doua tendinte majore ale pietelor globale de capital", a declarat seful diviziei de cercetare a CB Richard Ellis, Nick Axford. "Cresterea populatiei in varsta din multe state dezvoltate a sporit nivelul economiilor, iar, in acelasi timp, investitorii recunosc ca piata imobiliara beneficiaza de caracteristici care sunt bine adaptate acestor tendinte de economisire", a adaugat acesta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Antreprenor:Privații au năvălit cu cereri. Intervenția statului trebuie limitată
Setari Cookie-uri