Immoeast a platit 60 mil.euro pentru 25% din actiunile companiei de dezvoltare imobiliara Adama

Fondul austriac de investitii Immoeast a platit 60 de milioane de euro pentru 25% din actiunile grupului de dezvoltare imobiliara Adama Holding Public Ltd., care aare programate investitii in Romania evaluate la 600 milioane de euro, anunta reprezentantii Immoeast.

Immoeast va detine 25% din capitalul Adama, din care 23,5% a fost obtinut printr-o operatiune de majorare de capital, restul de 1,5% fiind achizitionat de la actionari.

In prezent, Adama are un portofoliu de circa 8.000 de apartamente, 50.000 de metri patrati de birouri si spatii comerciale, iar investitiile Adama pe piata romaneasca se ridica la peste 600 de milioane de euro.

"Adama este reprezentata foarte bine in Romania. Resursele generate prin majorarea capitalului social vor fi utilizate in special pentru extinderea pe noi piete. Compania are deja programate proiecte rezidentiale in Ucraina, Serbia si Moldova", mai spun oficialii Immoeast.

Immoeast detine pe piata romaneasca proprietati evaluate la 1,4 miliarde de euro si vizeaza pana in 2010 un portofoliu de peste doua miliarde de euro. Fondul de investitii a facut achizitii pe piata romaneasca care depasesc 400 de milioane de euro, prin preluarea Victoria Center pentru 60 de milioane de euro, S-Park pentru peste 100 milioane de euro si Polus Center Constanta pentru 185 milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri