Dezvoltatorul Zargana Ecosanctuar, proiectul de lux aflat în centrul discuțiilor legate de dezvoltările imobiliare din Corbu, a declarat, în exclusivitate pentru wall-street.ro, că plaja nu mai este de mult sălbatică, în condițiile în care este vizitată de mii de turiști în weekendurile cele mai pline, iar în urma lor rămân multe gunoaie.

Cristian Stanciu, managerul de proiect al Zargana le-a transmis celor care iubesc zona și care o vor protejată, că o dată cu intrarea în zonă vor avea grijă și de plajă, colaborând cu autoritățile locale pentru a se asigura de curățenie, chiar dacă ei nu vor avea dreptul de administrare al plajei.

Prezența noastră va aduce un plus de valoarea în zonă, pentru că se va ajunge la un turism controlat. Zona nu mai este de mult sălbatică, iar mii de turiști veneau aici în fiecare weekend lăsând în urmă gunoaie. Prezența noastră nu va face decât să pună lucrurile în ordine, pentru că ne vom ocupă, în colaborare cu autoritățile locale, ca toate gunoaiele din zonă să fie depozitate corespunzător.

Și repetăm, plaja nu va fi în administrarea noastră, nu vom putea întreprinde activități economice, pentru că plaja se află în proprietatea Primăriei. Plaja va rămâne publică, nu va plăti nimeni nicio taxă pentru a-și pune șezlongul sau prosopul pe care și le aduc de acasă”, ne-a mai spus Cristian Stanciu.

Conf. univ. dr. Giuliano Tevi, expert în mediu, rector în cadrul Universității Ecologice din București, a declarat pentru wall-street.ro că activitatea turistică din zona respectivă nu este una corespunzătoare, mai ales că plaja a devenit tot mai populară, atrăgând în sezonul cald chiar și câteva mii de persoane pe weekend, iar modul în care este administrat și îngrijit acest areal nu este unul corespunzător din cauza lipsei de infrastructură turistică adecvată.

„Tot ce pot spune eu despre zona Corbu din punct de vedere turistic este că, de mai mulți ani, activitatea turistică este una destul de haotică. Este și problema deșeurilor care rămân în urma turiștilor pentru că nu există o infrastructură de colectare a gunoaielor corespunzătoare. Sunt sute, chiar mii de turiști care vin în weekendurile de vară. În zonă nu se derulează un turism organizat”, ne-a mai spus Giuliano Tevi.

Valoarea proiectului este estimată de către companiei la 30 de milioane de euro, și include 18 imobile cu câte 8 apartamente. În total vor fi 240 de locuri de cazare. Apartamentele vor fi date atât spre vânzare, cât și spre închiriere, proiectul fiind unul de tip apart-hotel, care îmbină componenta hotelieră și cea rezidențială. Finalizarea proiectului este estimată pentru finele anului 2023.

Sursa foto: Facebook / ARBDD

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri