NEPI Rokcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din țară, a început să se implice și în dezvoltarea rezidențială, iar în cazul unuia dintre proiectele pe care le are în plan în Capitală nu poate demara construcția din cauză că așteaptă autorizațiile necesare.

Compania are în dezvoltare Vulcan Residence din care a vândut circa 35% din primul proiect rezidențial pe care-l construiește lângă Vulcan Value Center, proiect în care investiția se ridică la circa 23 de milioane de euro.

Dacă în cazul acestui proiect compania spune că lucrările și vânzările progresează chiar mai rapid decât se aștepta, în cazul unui alt proiect pe care vrea să-l dezvolte în București, lângă Mega Mall, lucrurile sunt diferite, proiectul așteptând autorizare din partea autorităților.

În condițiile în care PUZ-urile sunt suspendate, iar situația lor este incertă, Andrei Radu, directorul de dezvoltare de la NEPI Rockcastle, spune că lucrurile sunt neclare, iar obținerea de autorizații va fi mai dura câtiva ani.

Legat de Mega Mall, suntem în fază de autorizare... în orașul lui Nicușor Dan”, a declarat Andrei Radu, într-o conferință de presă, sugerând că situația depinde de cât de bine și-au făcut planul autoritățile pentru a rezolva problema PUZ-urilor.

Întrebat când crede că ar putea obține autorizațiile pentru proiectul rezidențial de lângă Mega Mall, acesta a spus că mai este de așteptat.

Cred că în doi ani... după ce pleacă Nicușor Dan. (...) Avem mai multe proiecte în plan. Ne-ar fi plăcut ca următorul să fie lângă Mega Mall, dar nu va fi cu siguranță. Acolo părea un caz fericit, pentru că inițial nu era nevoie de PUZ, apoi am aflat că este nevoie de PUZ.

Încă nu știm exact dacă PUZ-urile (de sector – n.r.) au fost anulate sau nu au fost anulate, dacă au fost suspendate sau nu, dacă sunt în instanță sau nu. În condițiile astea, cea mai bună variantă este să aștepți”, a mai spus Andrei Radu.

O altă problemă semnalată de directorul de dezvoltare de la NEPI Rockcastle este aceea că din partea autorităților nu vin explicațiile care să lămurească această situație, iar posibilitățile de a discuta cu autoritățile sunt limitate.

Cred că este pentru prima oară în istoria acestui oraș când este atât de greu să obții o audiență la Primărie. Nu ai cui să-i ceri o explicație”, a mai spus Andrei Radu.

Compania spune că varianta de a se adresa în instanță nu este o una bună în condițiile în care procesele se pot întinde pe mai mulți ani, iar efortul este prea mare ca să merite un asemenea demers.

Nu este o problemă, pentru că țara e mare, iar planeta e și mai mare. Îl lași pe Nicușor Dan în treaba lui, aștepți să-i treacă mandatul, timp în care te duci în alte orașe, în alte țări, din păcate pentru România. NEPI este prezentă în 9 țări. Ne putem uita și după alte oportunități de investiții”, a mai spus Andrei Radu.

NEPI Rockcastle este unul dintre cei mai mari dezvoltatori din România având proiecte de retail în toată țara fiind prezent în București, Constanța, Sibiu, Pitești, Buzău, Brăila, Ploiești, Turnu Severin, Deva, Galați, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara și Albă Iulia. În plus, mai deține două proiecte industriale, unul în Otopeni, iar celălalt la Râșnov. În afara României, NEPI mai are în portofoliu și clădiri de birouri. Proiectul Vulcan Residence este primul proiect rezidențial pe care-l construiește în România.

În total, compania este prezentă în 9 țări, având în total 56 de proprietăți, cu o valoare totală de peste 5,8 miliarde de dolari.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri