Gigantul Amazon și-a relocat biroul din Timișoara în clădirea UBC 0, a complexului Iulius Town din orașul de pe Bega, unde ocupă un spațiu care se întinde pe un etaj și jumătate, și unde vor lucra peste 100 de angajați, anunță dezvoltatorul imobiliar IULIUS.

Iulius Town este cel mai mare hub de business din vestul țării, cele patru clădiri de birouri United Business Center (UBC) cumulând peste 80.000 mp închiriabili și 50 de companii multinaționale, de pe trei continente, cu aproximativ 9.500 de angajați, care livrează tehnologii și servicii folosite la nivel global. Printre acestea se numără Amazon, care, de curând, și-a relocat biroul din Timișoara în clădirea UBC 0, inaugurată în toamna anului trecut.

Centrul Amazon din UBC 0 se întinde pe o suprafață de 3.200 mp, pe întreg etajul patru și jumătate din nivelul cinci al clădirii și include mai multe echipe: Ring, Trusted Shopping Experience, Global Solutions and Risk Compliance și Retail Business Services.

„Investim în România de aproape 20 de ani, iar noul birou din Timișoara reprezintă o altă etapă majoră pentru angajamentul companiei Amazon față de țară. Acest birou dispune de dotări de ultimă generație și va găzdui peste 100 de oameni, care vor lucra în echipele noastre și vor dezvolta în continuare tehnologii de ultimă generație pentru a îmbunătăți viețile clienților noștri", a declarat, într-un comunicat remis redacției, Cristian Josan, General Manager of Amazon Development Center Romania.

Ring, o companie din cadrul Amazon, are angajați în Timișoara încă din anul 2019. Echipa oferă suport pentru proiectele prioritare, întrucât Ring se străduiește să reimagineze securitatea locuinței, oferindu-le clienților soluții inovatoare care să le ofere liniște atât în interiorul, cât și în afara casei. Misiunea Ring este de a crește siguranța cartierelor, iar dispozitivele lor, de la soneria Ring cu cameră video până la camerele de securitate Ring, contribuie la extinderea capacităților de care dispun opțiunile clasice de securitate, prin interconectarea tuturor dispozitivelor de securitate și a dispozitivelor inteligente din întreaga casă.

10 companii de IT, auto și inginerie sunt prezente în UBC 0 din Iulius Town

(Sursa foto: IULIUS)

În total, 19 companii, din domenii precum IT&C, automotive sau inginerie, își desfășoară activitatea în UBC 0, iar peste 4.000 de angajați beneficiază de opțiunile acestei clădiri eco-friendly care este integrată în ansamblul mixed-use Iulius Town. Aceștia au în proximitatea locului de muncă numeroase facilități, precum: cea mai mare suprafață de retail din afara Bucureștiului (105.000 mp și 330 de magazine), cea mai variată ofertă de food&beverage în același loc, cinema multiplex, centru de fitness, hypermarket, food court, grădiniță și școală primară etc.

UBC 0 dispune de 30.000 mp închiriabili, desfășurați pe 15 etaje și reprezintă noua generație de clădiri office premium din Timișoara, îmbinând elemente de arhitectură contemporană cu dotări tehnice de ultimă generație, care au un impact major în confortul angajaților și facilitează un consum responsabil de resurse.

„Timișoara este un oraș atractiv pentru companiile care doresc să se dezvolte în această parte de Europa, datorită hub-ului de talente, cu specializări multiple, existent aici, iar formarea, în Iulius Town, a celui mai mare pol de business din centrul țării este o dovadă în plus. Mixul de servicii, facilitățile din ansamblu, spațiile de birouri green la cele mai înalte standarde și experiența de lucru au contribuit la formarea unei comunități puternice și competitive", a declarat Laurențiu Manea, Office Buildings Manager Iulius Town Timişoara.

Compania IULIUS are o experiență de peste 25 de ani în real estate și este prezentă în patru mari orașe din țară – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava. Valorea investiţiilor realizate în România depăşeşte 1,2 miliarde de euro.

Portofoliul său cuprinde peste 310.000 mp de retail, în două proiecte mixed-use de regenerare urbană (Palas Iași și Iulius Town Timișoara), singurele de acest tip din țară, rețeaua națională de shopping mall-uri regionale (Iulius Mall – Iași, Cluj-Napoca și Suceava) și proiectele Family Market din Iași (Miroslava și Bucium). Proiectele sunt lidere de piață la nivel regional și înregistrează anual peste 70 de milioane de vizite.

Sursa foto: IULIUS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri