Romania Sotheby's International Realty scoate la vânzare Cazinoul Slănic-Moldova, o adevărată bijuterie arhitectonică de la sfârșitul secolului al XIX-lea, la un preț de 1.450.000 de euro.

Romania Sotheby's International Realty a anunțat că celebrull Cazino Slănic-Moldova, o proprietate istorică emblematică, este acum disponibil la prețul remarcabil de 1.450.000 € (redus de la 1.900.000 €).

Construit în 1892-1894 de către pietrari italieni, conform planurilor a trei arhitecți apreciați, George Sterian, H. Rick și Nicolae Ghica-Budești, Cazinoul Slănic-Moldova deține distincția de a fi primul cazinou din România. Acesta a fost o componentă vitală a viziunii strategice a Regelui Carol I de a dezvolta stațiunile românești, după modelul unor destinații internaționale de renume.

Combinând elemente ale stilurilor arhitecturale Art Nouveau, Neo-Românesc și Neo-Renascentist, Cazinoul Slănic-Moldova este o capodoperă care îți taie respirația. Elementele decorative din piatră și ancadramentele ușilor și ferestrelor vin din neoromânescul laic, dar turnurile sunt din arhitectura religioasă răsăriteană. Alte elemente amintesc de corespondențe neorenascentiste - spre exemplu simetria compoziției și panourile decorative pictate.

De-a lungul istoriei sale bogate, cazinoul a trecut prin diverse transformări și a avut rolul de Casă de Cultură, sală de spectacole, bibliotecă orășenească, galerie de artă și alte funcții publice. Sala de cinema originală, cu 350 de locuri, rămâne o adevărată bijuterie.

De-a lungul anilor, proprietatea a fost extinsă prin adăugarea a două terase, a unei braserii și, din 1960, a unei pensiuni. Eforturi ample de renovare și restaurare au avut loc în anii ’80 și ’94-’95, ceea ce a dus la starea strălucitoare în care se află astăzi cazinoul. Datorită acestor proiecte arhitecturale meticuloase și eforturilor de restaurare, cazinoul se prezintă cu mândrie ca o structură vibrantă și dinamică, sfidând procesul de îmbătrânire care s-a abătut asupra multor alte monumente istorice ale timpului său. În prezent, Cazinoul din Slănic-Moldova caută un proprietar care să aibă viziune pentru a-i valorifica potențialul turistic excepțional.

Romania Sotheby’s International Realty este singura companie de consultanță imobiliară din România specializată în promovarea și tranzacționarea proprietăților istorice și artistice, parte a patrimoniului identitar românesc: palate, castele, conace și vile vechi de secole.

Sursa foto: Romania Sotheby's International Realty

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri