Asociația Profesională a Agenților Imobiliari din România (APAIR) și-a declarat nemulțumirea privind noile propuneri ale Guvernului privind noile plafoane de impozitare și cere autorităților să discute cu reprezentanții mediului de afaceri înainte ca regulile să fie schimbate.

„Prin prezenta, APAIR își exprimă îngrijorarea cu privire la modificările propuse, enunțate în data de 1 august 2023 în spațiul public, din partea legiuitorilor”, a transmis, într-un comunicat remis redacției, Toma Filipovici, Președinte Ales al APAIR.

Potrivit acestuia, membri APAIR își exprimăm cu fermitate îngrijorarea privind:

  • propunerea legislativă cu privire la modificarea treptelor de impozitare pentru orice tip de proprietate, la doar 8 luni de la ultima modificare. Această propunere adâncește gradul de impredictibilitate și de nesiguranță;
  • supraimpozitarea pentru proprietățile de peste 500.000 euro – o măsură propusă, lipsită de argumente, lipsită de logică și lipsită total de mecanisme ale aplicării;
  • modificarea totală a plafoanelor de impozitare pentru IMM-uri, unde membrii noștri, fie că sunt PFA-uri sau SRL-uri, vor fi impactați direct, cu consecințe greu de măsurat, și posibil definitorii pentru afacerile lor.

„Cerem și recomandăm consultări publice cu mediul de afaceri, pentru a asigura profesioniștii din industrie, publicul consumator dar și investitorii care vin în țara noastră, de transparență totală, de stabilitate și de încrederea că România este un mediu sigur de investit, unde regulile jocului nu se schimbă de la un mandat la altul, de la o legislatură la alta, de la un tur de vot la altul”, a subliniat Toma Filipovici.

În condițiile în care Guvernul încearcă să reducă deficitul bugetar, au apărut informații referitoarea la creșterea mai mult taxe și impozite și se pare că noile măsuri propuse ar lovi și în agenții imobiliari.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri