Curtea Supremă a SUA a decis să autorizeze temporar agenţii Patrulei de Frontieră a Statelor Unite să înlăture sau să taie gardul de sârmă ghimpată pe care oficiali ai statului Texas l-au ridicat de-a lungul unei părţi a graniţei cu Mexic pentru a descuraja trecerile ilegale de frontieră, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Judecătorii Curţii Supreme au admis o cerere a administraţiei Biden de a suspenda o hotărâre a unei instanţe inferioare care a blocat temporar înlăturarea gardului de către agenţii federali cât timp litigiul continuă.

Doi membri conservatori ai Curţii - preşedintele John Roberts şi judecătoarea Amy Coney Barrett - li s-au alăturat la vot celor trei judecători liberali, rezultând o majoritate de 5-4.

Curtea de Apel din New Orleans, care a emis hotărârea interimară contestată, urmează să audieze pe 7 februarie argumentarea dacă agenţii Patrulei de Frontieră au încălcat legea statului Texas atunci când au tăiat bariera de sârmă ghimpată.

Gardul aflat în dispută a fost instalat pe o proprietate privată de-a lungul Rio Grande de către Garda Naţională din Texas în cadrul aşa-numitei operaţiuni Lone Star, lansată de guvernatorul republican Greg Abbott în 2021 pentru descurajarea trecerilor ilegale ale graniţei.

La 2 ianuarie, administraţia Biden le-a cerut judecătorilor Curţii Supreme să suspende hotărârea Curţii din New Orleans, afirmând că nu există indicii că gardul i-a descurajat pe migranţi să pătrundă în SUA. Ulterior, administraţia a argumentat că Texasul a ridicat noi bariere de-a lungul unei părţi a frontierei cu Mexic, care i-au împiedicat pe agenţii Patrulei de Frontieră să monitorizeze şi să răspundă situaţiilor de urgenţă.

Republicanii au criticat dur politica de imigraţie a lui Biden şi afluxul de intrări ilegale pe la frontiera cu Mexic, un subiect ce va deveni tot mai fierbinte odată cu apropierea alegerilor din 5 noiembrie la care actualul preşedinte democrat vrea să candideze pentru un nou mandat.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri