CFR Marfă S.A. anunță vânzarea, prin înțelegerea părților Hotelului Express din Predeal, aflat sub sechestru ANAF, societatea de transport feroviar de marfă invitându-i pe investitorii interesați să înainteze oferte pentru a-l cumpăra.

„Valorificarea prin «înțelegerea părților» a bunurilor se va face după modelul «așa cum sunt, acolo unde sunt», cumpărătorul asumându-și riscurile referitoare la starea bunului supus valorificării. Activul este grevat de următoarele sarcini: Sechestru ANAF”, se arată într-un anunț al CFR Marfă.

Directorul tehnic al transportatorului feroviar de marfă, Ion Sivache, a confirmat pentru wall-street.ro că prețul stabilit este de 15 mil. lei + TVA

Oferta de preț, se va transmite până la data de 22 decembrie 2023 , ora 12:00, prin următoarea modalitate: depunere în plic/colet închis marcat corespunzător - conținând 1 plic, documente originale și 1 plic martor, la sediul SNTFM CFR Marfă SA din București, B-dul Dinicu Golescu nr. 38, sect. 1, clădire Palat CFR la registratura poarta A. Se va anunța depunerea ofertei la tel. 0372.840.001, pentru intrarea în posesie a documentelor în termen.

Potrivit anunțului citat, odată cu oferta de preț se vor transmite următoarele:

  • modalitatea și termenul de plata propus;
  • declarație dată de către ofertant conform căreia a luat la cunoștință de starea obiectului supus procedurii și nu are obiecțiuni asupra stării acestuia – (autentic /sub semnătură privată);
  • declarație dată de către ofertant privind obligativitatea menținerii prețului ofertat până la data de 31.12.2024;
  • împuternicirea legalizată a persoanei care îl reprezintă pe ofertant (dacă e cazul), copie după CI;
  • pentru persoane juridice române, copie CUI și certificat constatator eliberat de ONRC nu mai vechi de 30 de zile;
  • pentru persoanele juridice străine, act de înmatriculare tradus în limba română;
  • pentru persoanele fizice române, copie CI;
  • pentru persoanele fizice străine, copie pașaport;
  • declarație pe proprie răspundere a ofertantului prin care certifică faptul că nu este persoană interpusă cu debitorul; (autentic /sub semnătură privată);
  • în toate cazurile, se va prezenta o dovadă emisă de organul fiscal din care va reieși faptul că ofertantul nu are obligații fiscale restante la bugetul de stat și bugetul local;
  • consimțământul GDPR.

Potrivit condițiilor solicitate de CFR Marfă, ofertantului îi revine obligația de a respecta prevederile legale speciale referitoare la: obligații mediu, conservare patrimoniu, etc.

Cumpărătorul își asumă riscul privind starea activului, toate cheltuielile legate de transferul dreptului de proprietate vor reveni cumpărătorului.

Ofertantul are dreptul de a viziona activul supus valorificării, la data / intervalul orar care va fi comunicată de către reprezentanții CFR Marfă, ca urmare a unei cereri scrise și trimise de doritor pe adresa office.marfa@cfrmarfa.com.

După recepționarea ofertei, se va elibera ofertantului confirmarea de primire, cu menționarea datei și numărului de înregistrare, la cerere, pe adresa de email indicată de ofertant.

Transmiterea documentației și primirea acesteia de către CFR Marfa nu are semnificația acceptării ofertantului, ofertantul având statutul de „înregistrat”.

În urma înregistrării ofertelor primite și a documentelor care le însoțesc, acestea vor fi transmise la ANAF pentru analizarea acestora, urmând ca decizia acestuia să fie transmisă ulterior.

„În situația în care există mai multe oferte primite cu valori mai mari decât prețul minim de evaluare (15 mil. lei + TVA), iar ofertantul cu preturile cele mai mari nu achita activul care face obiectul procedurii si nu semnează contractul de vanzare-cumparare, urmatoarea oferta devine eligibila. Transferul dreptului de proprietate se va realiza după primirea deciziei ANAF și plata în integralitate a prețului în contul indicat de către ANAF”, se mai arată în comunicatul CFR Marfă.

Sursa foto: Hotel Express Predeal / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri