Investitii de 150 mil. euro in doua proiecte imobiliare in orasul bulgar Ruse

Doua companii, una cu capital bulgar si alta din Israel, vor investi aproximativ 150 milioane euro in doua proiecte imobiliare mixte cu hoteluri, sali de spectacole si centre comerciale in orasul Ruse, potrivit publicatiei Dnevnik.

Proekt Ruse, un joint venture intre municipalitatea din Ruse si compania Mall Ruse Invest, va dezvolta un complex compus din 25.000 metri patrati cu sali de spectacole, hoteluri si centre de divertisment, precum si parcari subterane in orasul de pe malul Dunarii. Potrivit oficialilor celor doua parti, intregul proiect imobiliar se va intinde pe o suprafata de 72.000 metri patrati de teren. Mall Ruse Invest este detinuta in proportie de 47.5% de compania Prista Port si Densi Story, dezvoltatorul unui alt centru comercial Veliko Tarnovo.

Cel de-al doilea proiect va fi dezvoltat in parteneriat de catre companiile Ocif Investments si Israel Theaters Ltd. Companiile sunt decise sa investeasca la Ruse in constructia unui centru comercial cu o suprafata de 25.000-35.000 metri patrati. Ocif si Israel Theaters detin fiecare cate 45% dintr-o companie bulgara care va implementa proiectul. Reprezentantii partii israeliene sustin ca celalalt partener local este o companie irlandeza. In Bulgaria, Ocif si Israel Theaters au fost parteneri in dezvoltarea a alte doua malluri in Sofia si Plovdiv, inainte de a le vinde fondului irlandez Quinland si diviziei de real estate a GE.

Numarul de malluri este in crestere in Bulgaria, locul fruntas fiind detinut de localitatea Varna cu cinci proiecte de centre comerciale, dintre care unul in constructie, iar alte patru in faza de proiect. Alaturi de Varna sunt vizate pentru constructia de centre comerciale si localitatile Plovdiv, Stara Zagora, Rousse, Vidin si Bansko cu cate un proiect de mall fiecare.

In Sofia, spatiile comerciale in malluri se inchiriaza pentru sume intre 25 si 55 euro pe metru patrat, in Varna un metru patrat poate costa intre 20 si 60 euro, iar in Plovdiv preturile variaza intre 9 si 50 euro pentru un metru patrat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri