Compania de investitii New Europe Property Investments, inregistrata in Insula Man, se va lista astazi pe piata AIM, administrata de Bursa din Londra, cu scopul de a utiliza cea mai mare parte a fondurilor rezultate pentru investitii pe piata imobiliara romaneaca

Fondul de investitii va emite 12.877.201 milioane de actiuni ordinare, in valoare de 0,01 euro fiecare, la pretul de emisiune de doi euro, scrie Hemscott.

Pentru inceput, investitiile se vor concentra pe piata din Romania, dar compania va lua in calcul si oportunitatile de pe pietele din Europa Centrala si de Est.

Sefii New Europe Property Investments si-au propus ca jumatate din investitii sa fie realizate in afara Romaniei, la 36 de luni de la listare. Ca strategie, pe termen mai lung lung, compania nu va investi pe o singura piata mai mult de 30% din fondurile totale.

Alternative Investment Market (AIM) a fost conceputa initial pentru a incuraja investitiile in companiile mijlocii si se adresa in special firmelor din Regatul Unit, in prezent devenind o optiune globala, cu o mare pondere de companii inregistrate in strainatate. Piata AIM cuprinde companii din 39 de sectoare, cele mai prolifice domenii fiind mineritul, real estate-ul si energia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
E de bine? Gigantii NEPI si Papalekas au milioane pentru investitii