Un grup de investitori irlandezi au cheltuit 56 de milioane de euro pentru dezvoltarea unuia dintre cele mai mari proiecte rezidentiale din Romania din afara Bucurestiului, relateaza Budapest Business Journal, citand site-ul independent.ie.

Dezvoltarea acestui proiect situat in orasul Brasov este condusa de grupul Dragoman Developments, detinut de o mai multi parteneri irlandezi, informeaza BBJ.

Grupul a achizitionat un teren de 9,6 hectare si Dragoman Developments intentioneaza sa construiasca pe acest teren un proiect rezidential de 450 de unitati locative.

"Acesta este cel mai mare proiect rezidential al nostru si unul dintre cele mai mari proiecte rezidentiale din Romania, cu exceptia capitalei", a declarat Paul Larkin, partener al Dragoman Developments.

"Am primit deja sustinerea financiara din partea investitorilor irlandezi, sunt nume foarte mari dar nu pot oferi detalii din cauza unor clauze de confidentialitate", a adaugat acesta.

Prima faza a acestui proiect va fi scoasa la vanzare incepand cu luna septembrie 2007, iar constructia va demara inainte de sfarsitul acestui an, precizeaza BBJ.

Compania Dragoman Developments este detinuta de trei parteneri irlandezi, Larkin, Charles Bergen and Michael Hunt, si este prezenta pe piata romaneasca din 2004.

In ultimii ani, Brasovul a atras atentia mai multor investitori irlandezi, incluzand grupul Ballymore Developments, printre investitiile acestui grup numarandu-se un parc de afaceri si operatiuni de retail.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Lichidarea Tractorul Brasov, un caz scoala de rapiditate si eficienta
Setari Cookie-uri