Helios Development a demarat vineri lucrarile proiectului English Village, investitie care se ridica la 150 milioane euro in localitatea Clinceni din apropierea Bucurestiului. Proiectul English Village se intinde pe o suprafata totala de 24 de hectare si va cuprinde 710 unitati locative. Lucrarile vor fi finalizate in urmatorii cinci ani, au declarat reprezentantii Helios Devel.

Prima faza a proiectului va acoperi o suprafata de 3,8 hectare si include constructia a zece vile individuale, 30 de vile cuplate si 70 de apartamente cu cate doua si trei camere si penthouse. Prima parte a proiectului va fi finalizata in februarie 2009. Pentru materialele de constructii si finisaje, dezvoltatorul va utiliza marci englezesti, iar managementul proiectului va fi asigurat de specialisti din Marea Britanie.

Noul complex rezidential are locuinte la preturi cuprinse intre 118.000 - 375.000 euro, fara TVA. In afara de aceasta investitie, Helios Development intentioneaza sa mai dezvolte alte doua proiecte rezidentiale si de retail in Capitala si in Constanta."Vrem sa dezvoltam conceptul English Village de la Clinceni si in Constanta. In plus, ne propunem alte investitii si in Capitala, suma totala atat pentru Constata cat si pentru Bucuresti fiind de 250-350 milioane euro", a declarat presedintele Helios Development, Philip Stapley.

Actionarul majoritar al Helios Development este compania britanica Investment Solution.