Compania imobiliara Ablon Group din Ungaria a achizitionat cu suma de 18,5 milioane euro, 40.000 metri patrati de teren in zona Pipera din Bucuresti, pentru a construi circa 1.000 de apartamente, plus spatii de birouri si centre comerciale.
Proiectul din Capitala se va intinde pe o suprafata construita de 120.000 de metri patrati si va cuprinde pe circa 72.000 metri patrati peste 1.000 de apartamente precum si 28.000 de metri patrati de spatii comerciale si de birouri. Dezvoltatorul estimeaza ca proiectul din Pipera va genera venituri totale de peste 200 milioane de euro.

Ablon Group a mai achizitionat in luna iunie cu suma de 9,5 milioane euro, alti 33.650 metri patrati de teren in zona Pipera din Bucuresti, pentru a construi circa 1.000 de apartamente si o cladire de birouri. Reprezentantii companiei au declarat ca au obtinut deja autorizatiile pentru constructie, iar planurile de dezvoltare prevad investitii atat in proiecte rezidentiale cat si in cladiri de birouri. Compania se asteapta la finalizarea primului proiect din zona Pipera, care se va intinde pe o suprafata totala de 117.000 mp, la un profit de 120-140 milioane de euro.

Compania de dezvoltare imobiliara a achizitionat si la sfarsitul lui 2006 doua terenuri cu o suprafata totala de 220.000 mp in Mogosoaia si in Bucuresti, ambele destinate unor proiecte rezidentiale care vor insuma 1.800 de apartamente si 116 vile. Valoarea tranzactiei s-a ridicat in 2006 la 15,3 milioane de euro.

Ablon detine in Romania un portofoliu estimat la circa 4.000 de locuinte si 41.000 de metri patrati de spatii comerciale si de birouri

Ablon Group se asteapta sa finalizeze toate proiectele demarate in Bucuresti in urmatorii cinci ani, se mai arata in comunicat.

Compania este listata pe piata AIM administrata de bursa de valori din Londra. Portofoliul companiei, estimat la circa 600 de milioane de euro, cuprinde toate tipurile de proiecte imobiliare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri