Compania de investitii New Europe Property Investments, inregistrata in Insula Man, va cumpara doua firme, care detin impreuna 18 proprietati in diferite orase din Romania, de la o companie din cadrul grupului Avrig 35, pretul net al investitiei, dupa scaderea datoriilor, fiind de circa 46,3 milioane euro, potrivit Forbes.

Compania de investitii New Europe Property Investments, inregistrata in Insula Man, a cumparat doua firme, care detin impreuna 18 proprietati in diferite orase din Romania, de la o companie din cadrul grupului Avrig 35, pretul net al investitiei, dupa scaderea datoriilor, fiind de circa 46,3 milioane euro, potrivit Forbes.

Compania Central Eastern European Real Estate Shareholdings, inregistrata in Olanda, este vanzatorul in cadrul acestei tranzactii, facand parte din grupul de firme Avrig 35, administrat de omul de afaceri Alexander Hergan.

Grupul Avrig 35 a fost fondat in anul 1999 de catre patru investitori americani si a realizat mai multe proiecte in Capitala, cel mai important fiind cladirea de birouri Charles de Gaulle Plaza, achizitionata anul trecut de fondul de investitii Accesion Fund pentru 85 milioane de euro.

Cele doua companii, General Investment SRL si General Building Management SRL, au raportat anul trecut o pierdere de circa 700.000 de euro, conform standardelor de contabilitate din Romania, iar valoarea activelor detinute era, la 31 decembrie 2007, de aproximativ 9,85 milioane de euro.

New Europe Property Investments s-a listat in luna august trecut pe piata AIM, administrata de Bursa din Londra, cu scopul de a utiliza cea mai mare parte a fondurilor rezultate pentru investitii pe piata imobiliara romaneaca.

Pentru inceput, investitiile se vor concentra pe piata din Romania, dar compania va lua in calcul si oportunitatile de pe pietele din Europa Centrala si de Est.

Sefii New Europe Property Investments si-au propus ca jumatate din investitii sa fie realizate in afara Romaniei, la 36 de luni de la listare. Ca strategie, pe termen mai lung lung, compania nu va investi pe o singura piata mai mult de 30% din fondurile totale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Consultant: Riscul ca România să rămână fără alimente este scăzut
Setari Cookie-uri