Compania a inceput deja constructia primului dintre cele doua centre care vor alcatui ProLogis Park Himberg, un nou parc industrial localizat langa Viena, in apropierea autostrazii S1 si a altor coridoare de transport care strabat Austria de la nord la sud si de la est la vest.

„Recenta intrare pe piata din Austria a companiei noastre face parte din strategia la nivel global. Analizam piata locala de real estate de mai bine de un an si am observat ca din ce in ce mai multe companii austriece isi externalizeaza serviciile de logistica, pe fondul cresterii exporturilor. In trecut, aceste companii aveau depozite proprii, ceea ce insemna un grad foarte mic de ocupare a spatiilor de distributie de inchiriat”, a declarat Christian Bischoff (foto), managing director ProLogis pentru Europa de Nord.

Viena este cel mai mare oras din Austria, cu peste 2,2 milioane de locuitori, fiind situat de-a lungul Dunarii si detinand o retea de transporturi ce include cel mai mare port din tara, un aeroport international, trei autostrazi si unul dintre cele mai bune sisteme de cai ferate din Europa.

Citeste si:

„La inceput, ne vom concentra eforturile de dezvoltare pe piata din Viena, care ofera o baza puternica din punct de vedere economic, pozitionare geografica strategica si forta de munca specializata. Ne vom orienta apoi spre Graz si Linz, doua centre comerciale emergente, care ofera acces la regiunile din nordul si sudul Europei. Exista deja un interes puternic pentru acest parc si asteptam cu nerabdare sa lucram impreuna cu clientii nostri”, a declarat Manfred Jenschke, market officer pentru ProLogis in regiunea de sud-est a Germaniei.

Peste 300 de companii internationale, printre care clientii ProLogis la nivel global, DHL, Schenker, Kuehne + Nagel, Volvo si Hewlett Packard, si-au stabilit in Viena centrul pentru operatiunile din Europa Centrala si de Est.

ProLogis este cel mai mare furnizor de spatii de distributie din Europa, cu peste 119 milioane de mp aflati in proprietate, administrare sau in curs de dezvoltare, evaluati la peste 11 miliarde de dolari. Societatea detine 38,8 miliarde de dolari de active, in proprietate, administrare si aflate in curs de dezvoltare, care includ 48,9 milioane mmp, in 2.817 proprietati, la 31 martie 2008. Cu sediul in Denver, Colorado, ProLogis are peste 1.500 de angajati in intreaga lume.