Un studiu trimestrial efectuat in zonele metropolitane a aratat, de asemenea, ca preturile au scazut in 115 din 150 de regiuni metropolitane, iar cateva orase din California au inregistrat ieftiniri semnificative, de peste 10%, potrivit Asociatiei Nationale a Agentilor Imobiliari din SUA (National Association of Realtors).

In cazul unei regiuni metropolitane ce include cartiere din Los Angeles si Long Beach, preturile au scazut cu 29,5%, iar in Riverside-San Bernadino, cu 32,7%, comparativ cu aceeasi perioada din 2007.

Mai multe regiuni din Florida, care inregistrasera scumpiri semnificative in timpul ultimei explozii a pietei imobiliare, au inregistrat corectii masive ale preturilor, precum in cazul orasului Ft. Myers de pe coasta Golfului Mexic, unde casele s-au ieftinit cu 33,1%.

Citeste si:

Casele din Tampa-St. Petersburg s-au ieftinit in trimestrul al doilea cu 18,8% fata de aceeasi perioada din 2007.

Asociatia comerciala a mentionat ca aproape o treime din tranzactiile imobiliare sunt vanzari fortate, care sunt efectuate fie prin sechestre, fie sunt facute foarte rapid, iar detinatorul ipotecii accepta sa piarda o parte din bani.