Compania de consultanta imobiliara CB Richard Ellis Group, Inc. a cumparat Espansione Commerciale (“Espansione”), lider de piata in inchirierea centrelor comerciale si in managementul imobiliar din Italia, CB Richard Ellis urcand pe locul intai in randul furnizorilor de servicii comerciale imobiliare din Italia, a anuntat compania.

„Aceasta achizitie ne ofera o pozitie de lider pe piata europeana si ne asigura ca afacerea noastra din Italia are un amestec echilibrat de oferte si servicii de consultanta si profesionale”, a declarat Mike Strong, Presedintele CB Richard Ellis, EMEA.

Espansione a fost fondata in 1986 de managing director, Mario Taccini si in prezent administreaza aproximativ 50 de centre comerciale in Italia, dominand sectorul inchirierilor de centre comerciale sial serviciilor de management imobiliar cu o cota de piata de 15%. Espansione are birouri in Modena, Milano si Roma cu aproximativ 110 angajati, care includ si 50 de manageri de centre comerciale.

“ In ciuda mediului financiar extrem de dificil, se preconizeaza ca activele de cea mai inalta calitate precum centrele comerciale isi vor pastra valoarea si vor continua sa starneasca interesul puternic al investitorilor straini”, a spus Alessandro Mazzanti, Presedintele CB Richard Ellis, Italia.

Peste 25% dintre tranzactiile imobiliare care au avut loc in Italia in 2007 au implicat proprietati retail, cu centre comerciale care reprezentau doua treimi din acest tip de activitate. Cresterea centrelor comerciale italiene a fost cea mai puternica din Europa in ultimii trei ani, in acest moment aflandu-se in plina dezvoltare proiecte intinse pe 26,9 de milioane de metri patrati.

CB Richard Ellis a parasit piata locala, pe care activa din anul 2001 in baza unui contract de franciza, anul trecut, iar in luna februarie a acestui an a preluat compania de consultanta imobiliara Eurisko, in schimbul sumei de 35 milioane de dolari, aceasta functionand acum sub numele CBRE|Eurisko.

CB Richard Ellis are sediul central in Los Angeles si este unul din liderii de pe piata imobiliara internationala. Compania are peste 29.000 de angajati si ofera servicii proprietarilor, investitorilor si chiriasilor prin cele peste 300 de birouri din 50 de tari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si