Sonae Sierra administreaza doua centre comerciale in Spania si Germania

Compania portugheza Sonae Sierra, cu proiecte si pe piata din Romania, si-a dezvoltat portofoliul international prin preluarea administrarii a doua centre comerciale: "Los Conquistadores", situat in Badajoz - Spania si "Post Galerie" din Karlsruhe - Germania, potrivit unui comunicat.

Centrul comercial "Post Galerie", localizat in centrul orasului german Karlsruhe, are o suprafata totala de inchiriat de 26.000 de metri patrati, 58 magazine si acopera o piata de 1,3 milioane de potentiali consumatori. In Germania, Sonae Sierra detine deja si administreaza doua centre comerciale: "Alexa" (Berlin) si "Munster Arkaden" (Munster), iar pentru toamna acestui an este programata deschiderea unui nou centru comercial: "Loop5", in Weiterstadt.

Inaugurat in anul 1999, centrul comercial "Los Conquistadores" din Badajoz are o suprafata totala de inchiriat de 9.700 de metri patrati, 24 magazine, un parc de joaca pentru copii, cinci restaurante, opt sali de cinema si un supermarket, informeaza NewsIn.

Sonae Sierra detine 50 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata totala de inchiriat de 1,9 milioane de metri patrati. Sonae Sierra are 15 proiecte in dezvoltare si 12 proiecte noi in diferite faze de finalizare, cu o suprafata totala de inchiriat de 1,2 milioane de metri patrati.

In Romania, Sonae Sierra a incheiat in 2008 un parteneriat cu Caelum Development pentru dezvoltarea Parklake Plaza, unul dintre cele mai mari centre comerciale regionale din Bucuresti, urmand sa fie inaugurat in 2011. Proiectul reprezinta o investitie de circa 600 milioane euro si are o suprafata totala de inchiriat de 110.000 de metri patrati.

Sonae Sierra a intrat pe piata romaneasca prin achizitionarea mall-ului River Plaza din Ramnicu Valcea, un centru comercial cu o suprafata de inchiriat de 12.358 mp, care a fost inaugurat in noiembrie 2006. In prezent, Sonae Sierra dezvolta doua noi centre comerciale in orasele Craiova si Ploiesti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri