"Suntem aproape de finalizarea primei cladiri «verzi» de birouri din oras si suntem pe cale sa o avem complet inchiriata. 80% din Euro Tower a fost inchiriata unor companii de renume international si purtam in prezent negocieri pentru restul de 20%. Printre chiriasi se numara companii cum ar fi The National Bank of Greece, inclusiv diviziile sale Banca Romaneasca si NBG Leasing, precum si Schneider Electric", a declarat directorul general al Cascade Group, Alex van Breemen.

Acesta mai spune ca Euro Tower este prima cladire ecologica de birouri din Bucuresti, fiind dezvoltata in conformitate cu sistemele internationale de certificare a cladirilor «verzi». Reprezentantul companiei sustine ca proiectul a intrat in ultima faza de executie, procesul de constructie va continua cu finisajele, iar cladirea va fi finalizata in aceasta vara.

"Euro Tower va incuraja deplasarea cu transportul in comun datorita proximitatii de statiile de metrou, tramvai si autobus, precum si folosirea bicicletelor prin instalarea de locuri de « parcare » pentru biciclete si dusuri", au mai declarat reprezentantii companiei.

Citeste si:

Cladirea Euro Tower, situata la intersectia strazii Barbu Vacarescu cu bulevardul Lacul Tei, se intinde pe o suprafata totala de 18,000 mp. Proiectul este structurat pe 18 etaje si 5 niveluri subterane care cuprind 200 de locuri de parcare. Valoarea investitiei in aceasta cladire este de 60 de milioane de euro. Euro Tower a fost conceputa de architectul Dorin stefan, iar managementul constructiei este asigurat de catre compania Bovis LendLease din Marea Britanie.

Potrivit reprezentantilor companiei, Cascade Group va implementa solutii si sisteme tehnologice specifice de ultima generatie care vor reduce impactul cladirii asupra mediului, reducand totodata consumul de energie cu pana la 30% in comparatie cu o cladire de birouri standard.