Portal imobiliar: Prima Casa a ieftinit apartamentele cu trei camere

Daca lansarea programului Prima Casa a ridicat preturile garsonierelor si ale apartamentelor cu doua camere, facandu-i pe proprietarii sa fie mai putin dispusi la negociere, pe de alta parte, a scazut pretul locuintelor cu trei camere, astfel incat sa fie cat mai aproape de pragul de 60.000 de euro, arata o analiza a portalului imobiliare.ro.
In Bucuresti, preturile de strigare cerute de vanzatori pentru un apartament cu trei camere, situat in blocurile construite inainte de Revolutie, au coborat pana la 1.225 euro/mp. Astfel, pentru un apartament cu trei camere de 71 mp, proprietarii cer aproximativ 87.000 euro.

„Pe fondul lipsei cererii, pretul de tranzactionare a coborat insa considerabil sub aceasta valoare. In cartiere precum Titan, Berceni, Brancoveanu sau Drumul Taberei, exista oferte pentru apartamente cu trei camere care se califica chiar si in programul Prima Casa”, sustin reprezentantii imobiliare.ro.

Si in Brasov preturile au continua sa scada, astfel incat, la sfarsitul primului trimestru, pretul mediu cerut pentru un apartament cu trei camere, cu o suprafata medie de 75 mp, a ajuns la 70.000 euro. In zone precum Tractorul, Astra sau Calea Bucuresti, sunt insa si oferte care se incadreaza in cerintele Prima Casa.

In ceea ce priveste orasul Constanta, daca in primul trimestru ritmul de scadere a fost foarte lent comparativ cu celelalte orase din Romania, in iunie, pretul mediu de strigare pentru un apartament cu trei camere, cu o suprafata de 70 mp, construit inainte de 1990, era de 65.000 de euro.

„Dupa luni de asteptare fara rezultate concrete, foarte multi proprietari isi pun acum sperante in programul guvernamental Prima Casa si stabilesc preturile astfel incat, in urma negocierilor aferente, apartamentele lor sa se poata califica”, a declarat Adrian Erimescu, director general al portalului imobiliare.ro.

Lansat in ianuarie 2000, portalul imobiliare.ro este a depasit de curand pragul de 13.000 de vizitatori unici pe zi. Principalii sai competitori sunt imobiliare.net si magazinuldecase.ro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri