"Valoarea investitiei pentru realizarea proiectului rezidential Maple Place este de peste opt milioane de euro si cuprinde terenul, infrastructura proiectului, constructiile si realizarea utilitatilor. Fondurile folosite sunt de la investitori, sunt fonduri private", a declarat directorul de marketing al companiei, Anca Axente, scrie NewsIn.

Potrivit acesteia, lucrarile au demarat in luna iulie, iar doua locuinte sunt aproape finalizate. Aceasta se asteapta ca intregul ansamblu rezidential sa fie terminat in aproximativ doi ani si jumatate. "Ne propunem ca primele 16 case sa le terminam la sfarsitul anului", a mai spus Axente.

De asemenea, reprezentantul dezvoltatorului israelian a precizat ca profilele metalice folosite in constructia ansamblului sunt fabricate in Romania, la Brasov.

Proiectul se bazeza pe tehnologia constructiilor metalice usoare si prevede constructia a 82 de case, gradinita, parc si spatii de parcare pentru vizitatori, pe un teren de circa 36.000 metri patrati. Pretul unei locuinte la cheie cu toate beneficiile si facilitatile incluse este de 169.950 euro, cu TVA inclus.

"Folosirea tehnologiei structurilor metalice usoare ofera avantaje substantiale fata de constructiile traditionale, oferind o mai mare precizie, durabilitae si rezistente in timp. O alta calitate foarte importanta a structurilor metalice in raport cu cele clasice este faptul ca acestea pot fi transporate si montate indiferent de conditiile meteo", a spus directorul de marketing.

De asemenea, structura de otel nu este inflamabila, nu este vulnerabila in caz de cutremur, iar refolosirea otelului reciclat reduce consumul de energie electrica.

Directorul general al companiee, Danny Rosenbluth, a precizat ca ARH Ventures are in vedere dezvoltarea si altor proiecte pe zona de rezidential, urmatoarea investitie fiind pregatita in localitatea Dascalu, judetul Ilfov.

ARH Ventures este prezenta pe piata romaneasca din 2008, iar anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri de 27 milioane de dolari.