“Am inceput sa lucram la aceast proiect in luna februarie si pana in prezent am investit circa 80.000 euro. Obiectivul acestui barometru este de a ajuta cumparatorii de imobile sa se orienteze prin multitudinea de oferte ale agentiilor si persoanelor particulare, astfel incat sa afle care este cel mai potrivit pret pe care il pot negocia”, a declarat Mihai Stan, managerul TopEstate.ro.

Astfel, cand utilizatorul acceseaza pagina de start pe judetul dorit, portalul imobiliar afiseaza pretul mediu al diferitelor tipuri de locuinte din acel judet, in comparatie cu pretul mediu pe tara.

Daca utilizatorul foloseste modulul de cautare, atunci va fi afisat pretul mediu al selectiei facute in comparatie cu pretul mediu pe intreg judetul. Intrand in vizualizarea unei anumite oferte, comparatia se va face cu celelalte oferte echivalente din acea zona.

TopEstate.ro a fost lansat la inceputul lunii mai 2009 si cuprinde peste 15.000 de oferte, avand circa 1.500 de utilizatori activi cu cont inregistrat.