Oferta NEPI pentru cele trei parcuri dezvoltate de BelRom: Pana la 160 mil. euro

Fondul de investitii New Europe Property Investments (NEPI) are un buget de circa 160 milioane de euro pentru achizitia celor trei parcuri comerciale dezvoltate de BelRom Real Estate, au declarat reprezentantii DTZ Echinox, companie de consultanta imobiliara care intermediaza tranzactia.
“Preluarea European Park Braila este o tranzactie finalizata intr-un context sarac in lichiditati, spre deosebire de sfarsitul lui 2007, cand bancile practic ofereau bani pe tava. In al doilea rand, tranzactia se face pe o structura fara precedent pe piata romaneasca: achizitie prin absorbtie a parcului prin plata equity-ului in cash si actiuni in fondul NEPI”, a declarat, pentru Wall-Street, Cristian Ustinescu (foto), directorul departamentului de investitii al DTZ Echinox.

Ustinescu afirma ca fondul de investitii intentioneaza sa plateasca 150-160 milioane de euro pentru cele trei parcuri dezvoltate de BelRom, care vor fi preluate pe rand.“Pentru diligentele complexe ar fi durat mult mai mult in cazul unei achizitii globale, Astfel, achizitiile se fac pe rand, pe baza unui contract cadru pentru toate trei”, a adaugat specialistul DTZ Echinox.

Parcul din Braila este inchiriat in proportie de 95% si, potrivit consultantului, inaintea vanzarii s-au facut inspectii inopinate si s-au studiat atent cifrele de vanzari.

In ultimii doi ani, BelRom Real Estate a mai vandut doua parcuri comerciale, in Sibiu si Targu Mures, tot pentru circa 170 milioane de euro.

DTZ Echinox este unul in cei mai importanti jucatori din piata locala de consultanta imobiliara, cu o cifra de afaceri de 5,6 milioane de euro in anul 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri