"Este in fata Magazinului Junior o cladire, este vorba despre un proiect de lege pe care peste doua saptamani o sa il depun in Parlament: de mutare a Parlamentului Romaniei in Biblioteca Nationala. Nu a fost niciodata Biblioteca Nationala acolo, a fost o cladire construita de Ceausescu in vederea crearii unei biblioteci, ea a ramas in paragina de 20 de ani. Acum a inceput intr-un avant pionieresc Ministerul Culturii sa faca investitie de 64 de milioane de euro, asa numitul Mall Cultural, dar eu cred ca 300 de deputati sau senatori sau cum va fi unicameral, au loc acolo, in cladirea aceea, iar aceasta minunata cladire sa aduca plus valoare poporului roman", a declarat democrat-liberalul Silviu Prigoana.

Intrebat daca actuala cladire in care functioneaza Parlamentul se va transforma intr-un mall, Prigoana a explicat ca este vorba de fapt despre un proiect mai amplu, de organizari de targuri si expozitii, lansari, festivaluri internationale.

"Exista niste discutii avansate cu companii de entertainment care se ocupa de asa ceva, in acceptiunea noastra, mall-ul inseamna magazin. Dar nu va fi magazin, ci cu totul si cu totul altceva, vor fi cel mai mari expozitii si targuri de pe planeta, in ceea ce priveste domenii de activitate variate: lansari de CD-uri, probabil baietii se gandesc sa mute festivalurile internatioanle in Bucuresti, asta inseamna turism, inseamna transport, cazare si masa, plus valoare la bugetul de stat. Rolul meu acesta este, sa aduc bani la buget nu sa cer", a subliniat Prigoana, precizand ca mutarea ar urma sa aiba loc peste 3 ani, in viitoarea legislatura.

Pe blogul sau, social-democratul Adrian Nastase a scris joi ca, din informatiile sale, se pare ca actuala putere doreste sa "delocalizeze" Parlamentul.

"Fiind convinsi ca Parlamentul este o institutie inutila, se pregateste mutarea Parlamentului "unicameral" in sediul Bibliotecii Nationale, unde se are in vedere amenajarea Amfiteatrului in sala de sedinte. Se pare ca, in felul acesta, sediul actual al Parlamentului, Curtii Constitutionale, Consiliului Legislativ, SECI, Centrului international de conferinte, spatiile strategice din zona subterana, etc vor putea fi transformate in cel mai mare mall din Europa", noteaza Nastase pe blog.

Afla Cate malluri vor fi deschise anul acesta in Romania.