Anul acesta se vor finaliza negocierile privind vanzarea terenului de 90 de ha pe care firma Nokia il ocupa in parcul industrial Tetarom III din comuna clujeana Jucu, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise. Tranzactia s-ar putea ridica in jurul a 13,5-15 milioane de euro, avand in vedere ca pretul unui mp de teren in zona Nokia din comuna Jucu este de aproximativ 15 euro.

Presedintele Consiliului Judetean a afirmat ca pretul va fi stabilit in baza unei evaluari care va tine cont de preturile terenurilor din Jucu, scrie NewsIn.

„La aceasta ora suntem in negocieri de vanzare a terenului de la Jucu catre firma Nokia. Ei vor sa cumpere, iar noi vrem sa vindem, si cred ca lucrurile vor merge repede, astfel incat speram sa vindem terenul pana la sfarsitul anului. Pretul se va stabili in urma unei evaluari”, a subliniat presedintele CJ Cluj.

Nokia ocupa 90 de ha din totalul de 154 de ha pe care se intinde Tetarom III (parcul industrial din comuna Jucu), achitand o chirie de 0,1 euro pe metru patrat.

Fabrica locala a producatorului finlandez Nokia este foarte importanta pentru industria locala de hardware si electronica aceastagenerand trei sferturi din cresterea inregistrata de productia de hardware si electronica a ajuns anul trecut la peste doua miliarde de euro de la 1,7 miliarde de euro in 2008.

Fabrica Nokia de la Jucu ajuns in 2008 la afaceri de 456 de milioane euro si un profit de 138 de milioane de euro, potrivit datelor Ministerului de Finante.Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si