„In 2009, profitul direct net al companiei Sonae Sierra a atins 76,8 milioane de euro, comparativ cu cele 64,1 milioane de euro inregistrate in cursul anului 2008, datorita cumularii a trei factori: marirea portofoliului, eforturile de reducere a cheltuielilor si scaderea ratelor dobanzilor”, se arata in raportul anual al dezvoltatorului.

La sfarsitul anului trecut, compania a continuat sa construiasca trei centre comerciale si are in planul de dezvoltare un total de 12 noi proiecte, in tari precum Portugalia, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia.

In Romania, Sonae Sierra a cumparat in anul 2007 proiectul River Plaza (foto) din Ramnicu Valcea, pentru suma de 42 milioane de euro si a anuntat ca va incepe un nou centru comercial, Adora Mall, in Craiova, cu o suprafata inchiriabila de 59.000 mp.

Adora Mall va fi livrat in anul 2012, insa lucrarile de constructie nu au inceput inca. Dezvoltatorul a semnat contracte de inchiriere cu lantul de hipermarketuri Cora Romania (12.100 mp) si cu operatorul de cinematografe Cinema City (3.000 mp).

Sonae Sierra detine 51 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia, cu o suprafata inchiriabila de peste 2 milioane mp.