“Pe aproape 10% dintre proiectele monitorizate, adica pe 51 de santiere, lucrarile sunt sistate, santierele avand aspectul de «abandonate» sau «in conservare». Poate ingrijorator este faptul ca o buna parte dintre santierele abandonate/in conservare sunt lucrari mari, avand ca destinatie ansambluri de locuinte. Nu lipsesc din aceasta categorie nici «viitoarele» imobile de birouri”, potrivit analizei citate.

Studiul a fost realizat in perioada 4-15 martie prin vizitarea a 525 de santiere, din care 178 in judetele din sud-est, 162 din Ilfov si 185 din Bucuresti.

In perioada desfasurarii cercetarii, vremea a fost neprietenoasa in aceasta parte a tarii, cu temperaturi sub zero grade si cu caderi de zapada, fapt ce a influentat si rezultatele cercetarii.

Infobau ofera servicii de consultanta de marketing si suport vanzari in domeniul constructiilor, fiind prezenta pe piata de sapte ani. Pe langa monitorizarea santierelor in lucru, firma mai ofera un serviciu de monitorizare a anunturilor de licitatii in constructii si un altul de monitorizare a cererilor de oferta de materiale si servicii de constructii si finisaje.