Companiile PricewaterhouseCoopers, RBS (fosta ABN Amro) si Colgate Palmolive sunt printre primii chiriasi care si-au luat in primire spatiile ocupate in cladirea de birouri The Lakeview, dezvoltata de AIG/Lincoln si fondul de investitii Fabian pe bulevardul Barbu Vacarescu, din nordul Bucurestiului.
“The Lakeview este 100% inchiriata. Chiriasii care si-au luat in primire spatiile sunt PricewaterhouseCoopers Romania, RBS Romania, Colgate Palmolive Romania, Eurest Romania S.R.L. si AIG Lincoln Dezvoltare Imobiliara”, se arata intr-un anunt publicat pe site-ul proiectului imobiliar.

RBS Romania a inchiriat o suprafata de 13.500 mp, in timp ce PricewaterhouseCoopers (PwC) ocupa 7.500 mp de birouri, ambele tranzactii fiind incheiate in prima parte a anului 2008, potrivit informatiilor mai vechi din piata de consultanta imobiliara.

Anterior, compania de consultanta si audit PricewaterhouseCoopers a avut sediul in cladirea Opera Center, din zona Eroilor, RBS Romania – in zona Piata Montreal, iar Colgate Palmolive in Baneasa Business Park.

RBS este prezenta pe piata din Romania inca din anul 1995 (initial sub denumirea ABN Amro), iar in prezent isi desfasoara activitatea in 15 orase prin intermediul a 31 de unitati, dintre care trei sunt dedicate Royal Preferred Banking.

The Lakeview (foto) este amplasata in apropierea metroului Aurel Vlaicu, are o suprafata inchiriabila de 24.000 mp si a necesitat o investitie de 50 milioane de euro, fiind dezvoltata de compania AIG/Lincoln si fondul de investitii Fabian.

Fabian este detinut de compania Black Sea Global Properties Limited (BSGP), controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu. Dupa finalizarea proiectului The Lakeview si mutarea chiriasilor, fondul de investitii are optiunea de a cumpara integral cladirea, sustin surse din piata de real estate.

Imobilul de pe Barbu Vacarescu este primul proiect imobiliar din Romania care a obtinut certificatul BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), cel mai important instrument de evaluare a cladirilor verzi. (Citeste si Cine si de ce investeste in birourile verzi?)

Sursa foto: thelakeview.ro


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri