Fondurile de investitii au manifestat de la inceputul anului un interes crescut pentru companiile aflate in insolventa, insa instabilitatea mediului politic si masurile de austeritate anuntate de Guvern au redus drastic acest interes, punand investitorii intr-o stare de expectativa, a declarat Nicolae Rusu, partener senior al Casei de Insolventa Transilvania.

“De la inceputul anului, am observat un interes mai intens din partea fondurilor de investitii pentru companiile aflate in procedura de insolventa, in special pentru unitatile de productie a bunurilor de stricta necesitate, dar si pentru proiectele imobiliare. Din pacate, acest interes a inceput sa scada din luna mai, dupa anunturile mediului politic”, a explicat Nicolae Rusu (foto), partener senior al Casei de Insolventa Transilvania, in cadrul evenimentului Lex Atelier organizat firma de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP).

Printre societatile de care se ocupa Casa de Insolventa Transilvania se numara: Leonardo, Flanco, Boom TV, Diverta si, mai nou, TCE Logistica (parte a grupului RTC).

Un alt motiv pentru care fondurile de investitii au adoptat o atitudine de expectativa este reprezentat de o posibila scadere a preturilor din sectorul imobiliar.

“Fondurile de investitii sunt in tatonare. Exista discutii pentru preluarea unor participatii in cadrul a diferite companii, inclusiv din domeniul imobiliar, insa investitorii cred ca pot obtine un deal mai bun, asa ca asteapta. Evident, ei ar oferi dobanzi mai mari comparativ cu cele oferite de banci”, a adaugat specialistul in insolventa.

Si Marian Dinu, managing partner al casei de avocatura DLA Piper, declara recent ca bancile isi doresc sa gaseasca o solutie pentru companiile aflate in dificultate, dar se observa reticenta din partea prezumtivilor investitori. In opinia sa, daca la inceputul anului exista o efervescenta in piata de fuziuni si achizitii (M&A), acum ”optimismul de iarna-primavara s-a evaporat".

De asemenea, Cristian Ustinescu, seful departamentului de investitii al companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, spunea de curand ca efectele masurilor de austeritate anuntate de Guvern se vor face simtite in piata investitiilor imobiliare la sfarsitul anului, cand apetitul investitorilor va scadea.

La inceputul anului, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) si Casa de Insolventa Transilvania (CITR) au stabilit o colaborare ce are ca scop consolidarea pozitiei CITR pe piata procedurilor de insolventa si cresterea cu 15% ponderii NNDKP in activitatea serviciilor de consultanta juridica in cazurile de insolventa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Sierra Quadrant: Firmele romanesti se ingroapa in datorii