Suedezii de la Interprime Properties, divizia de proprietati a Inter Ikea Group, au fost de acord sa plateasca 34,6 milioane de euro pentru cele 5,1 hectare, decizia finala urmand sa fie anuntata la jumatatea lunii august, dupa Adunare Actionarilor companiei Timpuri Noi.

“Suntem multumiti de pret, in ziua de astazi este un pret foarte bun. Am avut insa la inceputul anului o oferta mai mare decat aceasta (n.r: 34,6 milioane de euro). A fost o companie germana care planuia sa dezvolte blocuri si birouri, dar si-a retras oferta la scurt timp”, a declarat Adrian Breazu, presedintele Consiliului de Administratie a Timpuri Noi.

Compania Timpuri Noi mai detine in aceeasi zona circa 2.000 mp, care ar putea fi preluati pana la finele anului tot de suedezii de la Inter Ikea Group. Negocierile pentru vanzarea terenului au durat circa un an, spune Breazu. Surse din piata imobiliara spun insa ca discutiile dureaza de doi ani.

“Ar fi putut incheia o tranzactie mai buna daca pretul cerut in ultimii ani nu era atat de mare si daca cei din conducere nu puneau atatea probleme. Este totusi un pret bun si va ramane cu siguranta cea mai mare tranzactie din piata terenurilor in acest an. Nu se stie ce suprinze vom avea in 2011”, spun surse din piata imobiliara.

Alte surse spun ca in trecut actionarii Timpuri Noi organizau licitatii pentru a vedea cine ofera un pret mai mare, potentialul cumparator depunand intr-un cont o anumita suma pentru a putea negocia mai departe.

Pentru terenul din zona Timpuri Noi a fost obtinut un CUT (Coeficient de Utilizare a Terenului) de 4,5, ceea ce inseamna ca suedezii de la Interprime Properties ar putea dezvolta o suprafata de pana la 230.000 mp.