Direcția de Sănătate Publică a municipiului București a demarat o anchetă epidemiologică la un centru de dializă privat, după ce în după amiază de 24 martie 2020 la unul din punctele de lucru au fost confirmate pozitiv la COVID-19 un număr de 9 persoane. În punctul de lucru au fost prelevate un număr de 40 de probe. Pentru 20 de probe au fost primite rezultatele, 9 au fost confirmate pozitiv, restul de până la 40 de probe urmează să fie lucrate în centrele acreditate în perioada următoare.

Mai mult, DSPM București a verificat modul de funcționare și acreditare al celor 6 puncte de lucru ale centrului, potrivit G4Media. Inspectorii sanitari au hotărât suspendarea activității Centrului de dializă -spitalizare de zi până la remedierea deficiențelor constatate.

Astfel, s- a constatat că unitatea nu respectă structura funcțională autorizată referiroare la numărul de paturi.

Nu au fost instituite măsuri pentru limitarea/prevenirea infectării cu COVID 19:

  • nu este asigurată o distanță minimă corespunzatoare în spațiul de așteptare/recepție pentru pacienți,
  • personalul nu poartă echipament complet,
  • nu se respectă procedurile și protocoalele de lucru privind curățenia și dezinfecția,
  • trajul pacienților se face în recepție/așteptare,
  • nu a fost efectuată dezinfecția terminală după ce s-a știut de primul pacient confirmat.

Unitatea a fost amendată de inspectorii sanitari cu 30.000 lei pentru neinstiturea măsurilor.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri