Focare îngrijorătoare de COVID-19 au fost observate în atât în Europa de Sud cât şi în regiunea Balcanilor, avertizează Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). ”Continentul european nu a scăpat. Trebuie să dăm dovadă de vigilenţă sporită”, a transmis în cadrul unui interviu dr. Michael Ryan, directorul executiv al OMS însărcinat cu gestionarea situaţiilor de urgenţă sanitară.

”Evident, continentul american constituie epicentrul pandemiei de coronavirus, însă răspândirea virsului începe să se accelereze în Africa”, a subliniat dr. Michael Ryan, directorul executiv al OMS însărcinat cu gestionarea situaţiilor de urgenţă sanitară, la postul irlandez de radio Newstalk.

Pandemia este sub control în Europa Occidentală, însă continuăm să observăm tendinţe îngrijorătoare în sudul Europei şi în Balcani. Aşadar, continentul european nu a scăpat. Trebuie să dăm dovadă de vigilenţă sporită.

Dr Michael Ryan - Organizația Mondială a Sănătății

Citește și: OMS: Cum îi pot proteja pe cei dragi bolnavii sau suspecții de COVID-19 care aleg să stea acasă - INFOGRAFIC

„Ceea ce trebuie să avem la nivel global și la nivel național este un mesaj constant și clar”, a subliniat reprezentantul OMS. "Nu este nimic mai rău pentru comunități decât să vadă că autoritățile - fie la nivel local, național sau mondial - nu transmit coeziune sau se confruntă cu lipsa coordonării și cu diferențe mari de opinie cu privire la ce trebuie să facă și cum să o facă. Toate acestea creează incertitudine, care duce într-un final la frică”, a transmis Ryan.

În ceea ce privește perspectiva unui vaccin, acesta a reiterat faptul că trebuie ”să învățăm să trăim cu acest virus până când vom găsi o soluție care va sta probabil în vaccinarea populației”.

Te poate interesa și: Anunț oficial de la Organizația Mondială a Sănătății. Când va ajunge la populație vaccinul pentru Covid-19

„Studiile cu privire la un posibil vaccin sunt încurajatoare, trebuie să așteptăm rezultatele din faza a treia și apoi trebuie să începem să producem suficient vaccin pentru a ne asigura că toată lumea îl primește. Avem acum patru candidați care vor intra în faza a treia a probelor, ceea ce este fantastic”, a subliniat acesta.

Vezi și: OMS laudă rezultatele vaccinului dezvoltat de AstraZeneca și Oxford, dar avertizează că ”mai este drum lung”

România a înregistrat în ultimele 24 de ore un nou record al cazurilor noi de coronavirus: alte 1.030 de persoane s-au îmbolnăvit. Este pentru prima dată când sunt raportate peste o mie de cazuri noi în bilanțul zilnic. Alte 27 de persoane confirmate cu COVID-19 au murit. La ATI sunt în prezent 293 de pacienți. Au fost făcute 24.877 de teste noi, un record și în această privință. Numărul total al testelor a depășit un milion.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri