După ce săptămâna trecută patru medici epidemiologi au plecat de la DSP București, instituție cheie în gestionarea cazurilor de coronavirus, la începutul acestei săptămâni au fost detaşaţi 13 medici epidemiologi, alături de alți 90 de medici de medicină şcolară. Bucureștiul a înregistrat cele mai multe cazuri noi zilnice, raportând 120 în ultimele 24 de ore.

”90 de persoane au venit prin detașare către DSP București. S-au prezentat în cursul zilei de astăzi pe baza programărilor făcute în acest weekend, iar de maine ne vor fi alături pentru a forma deja echipele”, a declarat Oana Nicolescu, șefa DSP București , pentru wall-street.ro.

Ei vor gestiona toate problemele generate de noul coronavirus, vor fi implicați pe partea de call-center, în anchetele epidemiologice, ”în tot ceea ce înseamnă rezultatul pozitiv și ce presupune managementul pozitivului.”

Vezi și: Experiment în prezența lui Raed Arafat: La niciun telefon de la DSP nu a răspuns nimeni timp de 30 de minute

Întrebată cu cât va fi îmbunătățit timpul de așteptare pentru a răspunde la telefon, Oana Nicolescu a declarat ca nu are o statistică cu privire la durata de săptămâna trecută, dar că DSP București lucrează acum pentru a face o planificare corectă în funcție de personalul din prezent.

DSP București are 13 noi medici epidemiologi

După plecarea de săptămâna trecută a patru medici epidemiologi, DSP București a primit întăriri prin detașarea a 13 persoane.

Este greu fără colegi. Nu este ok când pierdem pe cineva din echipă, indiferent de funcția acestuia. Tot astăzi au fost suplimentate, prin detașare, un numar de 13 medici epidemiologi, pentru a ne ajuta la gestionarea cazurilor de covid-19

Oana Nicolescu, DSP București

Săptămâna trecută, Florentina Iacobi, directorul adjunct al DSP Bucureşti, a declarat că instituţia se confruntă cu deficit de personal, amplificat de demisia a patru medici epidemiologi. Întrebată din ce motiv au demisionat medicii, Iacobi a precizat că ”din cauza volumului mare de muncă”.

Când trebuie să sune lumea la DSP

”În principal, oamenii trebuie să sune atunci când fie sunt contacți pozitivi, fie au fost identificați ca fiind pozitivi în urma unui test COVID-19. Dorim ca doar în aceste situații să sune la DSP”, a precizat șefa DSP București.

Totodată, aceasta a explicat că, pentru celelalte întrebări pe care le-ar putea avea oamenii, medicul de familie este cel care ar trebui sa fie mult mai apropiat de fiecare pacient în parte.

”El ar trebui sa gestioneze această mare parte din ce înseamnă informare, ce ar trebui să facă pacientul când este fie pozitiv fie un contact al unui pozitiv”, a conchis sursa citată.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri