Cercetătorii au descoperit că nivelul de protecție al anticorpilor produși în urma infecției cu noul coronavirus este unul foarte redus. Anticorpii sunt un important element al sistemului imunitar și împiedică virusul să mai ajungă în celulele corpului, scrie BBC.

Colegiul Imperial din Londra a descoperit că mai multe persoane testate pozitiv cu noul coronavirus au rămas fără anticorpi din iunie până în septembrie, într-un procent de 26%. În acest sens, pericolul reinfectării este iminent.

Știrea vine după ce Oficiul Național de Statistică din Londra a demonstrat că decesele din Marea Britanie au crescut cu până la 60% în săptămâna cu 16 octombrie.

În cadrul studiului, mai mult de 350.000 de persoane și-au făcut un test de anticorpi COVID-19. În prima rundă a studiului, în jurul începutului de lună iulie, 60 de oameni dintr-o mie aveau anticorpi detectabili. În cea de-a doua rundă a testărilor, în septembrie, doar 44 dintre cei 1.000 testați mai avea anticorpi. Astfel, mai mult de un sfert dintre persoanele participante la studiu erau expuși unei noi infectări.

Studiul a mai arătat că cei predispuși pierderii anticorpilor sunt persoanele de peste 65 de ani, dar și cei cu simptome ușoare ale bolii.

În afară de COVID-19, mai sunt încă patru coronavirusuri umane, care provoacă multiple infectări. Acestea sunt caracterizate de simptome asemenea răcelilor, iar oamenii se pot reinfecta în decursul a șase sau 12 luni.

Sunt câțiva oameni care manifestă forme severe. Doi din trei oameni testați sunt, de cele mai multe ori, asimptomatici în ceea ce privește coromavirusul.

Cercetătorii spun că nu își pierd încrederea în apariția unui vaccin, care se va dovedi mult mai utilă decât infectarea propriu-zisă cu noul coronavirus. Acest lucru este întărit și de faptul că guvernele nu au avut o imagine clară a imunizării popoarelor după primul val. Prin urmare, un vaccin ar limita răspândirea noului virus, iar unele persoane vor fi nevoite să își administreze chiar și două doze.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri