Descoperirea tratamentului cu implant dentar a reprezentat o veste excelentă pentru toate persoanele care se confruntau cu problema dinților lipsă. Această tehnică modernă este mult superioară tuturor procedurilor existente anterior și este singura care asigură atât avantaje funcționale, cât și estetice pe termen lung.

Implantul dentar te scapă de numeroase probleme de sănătate, care în timp ar ajunge să se complice și să dea naștere unui număr sporit de afecțiuni potențial grave. Iată despre ce este vorba!

Cum îți este afectată sănătatea de unul sau mai mulți dinți lipsă?

Pe lângă faptul că eviți să mai zâmbești și toate celelalte inconveniente de natură estetică, există și pericole serioase pentru starea generală de sănătate. Primul dintre acestea pornește de la dificultățile care apar în mestecarea alimentelor. Ele vor provoca fie modificarea dietei, fie înghițirea unor alimente mestecate necorespunzător. În ambele variante, procesul de digestie va fi serios afectat încă din prima sa etapă.

Migrația dinților este un alt fenomen nedorit de care sunt afectate persoanele în a căror cavitate bucală apar spații goale. Astfel, dinții vecini cu cel pierdut, precum și cei de pe arcada opusă au tendința de a-și modifica poziția, înclinându-se spre locul dintelui lipsă. Acest fenomen le slăbește rădăcina și poate să ducă inclusiv la modificarea nedorită a oaselor faciale.

Atrofierea osului maxilar apare la puțin timp după pierderea unui dinte, dacă acesta nu este înlocuit rapid prin tratamentul cu un implant dentar. În mod normal, oasele maxilarului sunt menținute datorită mișcărilor realizate de către dinți, precum mușcare și mestecare. Dacă acestea lipsesc, osul începe să se atrofieze, în cadrul unui proces cunoscut sub numele de resorbție osoasă.

Astfel, un dinte lipsă poate să genereze probleme grave asupra stării generale de sănătate, afectând ceilalți dinți, osul maxilar și fizionomia, dar și întregul proces de digestie.

Beneficiile aduse de un implant dentar

Alegerea tratamentului potrivit te poate scăpa de toate aceste probleme. În primul rând, vei putea să te bucuri din nou de mâncărurile preferate, indiferent care sunt acestea. Vei putea să muști și să mesteci în mod natural, fără să îți mai fie teamă că implanturile se vor rupe sau vor aluneca. Astfel, procesul de digestie începe în mod corect la nivelul cavității bucale, ceea ce ajută sistemul digestiv în ansamblu.

Senzația de naturalețe de care te bucuri odată ce ai beneficiat de tratamentul cu implant dentar nu poate fi comparată decât de cea oferită de dinții naturali. Devine posibilă păstrarea formei naturale a feței, iar pacientul poate să ofere, cu toată încrederea, un zâmbet complet, oferind o impresie de tinerețe și de încredere în sine. Pe cât de natural se simt implanturile, pe atât de natural și arată! Nimeni nu își va da seama că a avut loc o astfel de intervenție.

Soluția este eficientă pe termen mai lung decât orice altă variantă disponibilă într-un cabinet stomatologic. Spre deosebire de alte metode de tratament, implanturile sunt făcute să dureze și pot rezista întreaga viață, cu condiția respectării igienei dentare și a efectuării unor vizite de rutină la dentist.

Alege tratamentul cu implant dentar și te vei convinge de toate avantajele acestuia! Vei arăta și te vei simți mai tânăr, iar starea ta de sănătate se va îmbunătăți vizibil!

Sursa foto: https://www.dentalpremier.ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri