Inaugurarea noului etaj 7 de Oncologie Pediatrică, Secția Hematologie, din incinta Institutului Clinic Fundeni, a avut loc în prezența ministrului Sănătății, domnul prof. univ.dr. Alexandru Rafila, a directorului spitalului Fundeni, doamna prof. dr. Anca Coliță, a inițiatorului acestui proiect de renovare, Codin Maticiuc și a reprezentanților sponsorilor.

Cosmopolis și Kaufland România sunt sponsorii principali ai Fundației Metropolis și primii care au decis să se alăture proiectului de renovare a Etajului 7 de la Spitalul Fundeni - #SpitalePubliceDinBaniPrivați. Datorită sponsorizării Cosmopolis și Kaufland România au fost asigurate achiziția materialelor de construcții necesare renovării și dotarea modernă a Secției de Hematologie.

100.000 de euro este investiția totală a primei etape de renovare, care a adus modernizarea integrală a secției de Hematologie.

Întregul palier al secției a beneficiat de dotare cu baie proprie a fiecărui salon, instalație electrică cu alimentare proprie și tablouri electrice noi, echipate modern, iluminat led, instalații sanitare noi, instalație termică refacută, radiatoare înlocuite, instalație de gaze medicale echipată cu rampe oxigen/aer de ultimă generație, pereți refăcuți și acoperiți cu PVC de înaltă calitate, cu aviz medical antibacterian și birouri și vestiare pentru personal renovate cu aceleași materiale ca în saloane.

Secția de Oncologie Pediatrică, situată la etajul 7 al spitalului, beneficiază acum și de o instalație de detecție, semnalizare și alarmare în caz de incendiu. În locul pereților îngălbeniți și scorojiți de vreme, sunt pereți tratați antibacterian și pardoseli medicale.

Pentru sporirea siguranței și confortului pacienților, saloanele au fost recompartimentate astfel încât să existe mai mult spațiu. Au fost montate console medicale, bare de susținere a echipamentelor, sistem de apelare a asistentelor și prize pentru aer comprimat și oxigen.

Cosmopolis, un amplu proiect rezidențial din România de după 1989, va ajunge la finalul acestui an la peste 5.000 de locuințe finalizate și o comunitate de peste 14.000 de locuitori, în urma unor investiții cumulate de peste 380 de milioane de euro, una dintre cele mai mari investiții realizate într-un proiect imobiliar din România.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 153 de magazine în România.

Fundația Metropolis contribuie de 20 ani la crearea accesului acestora la sănătate, educație și dezvoltare emoțională echilibrată. Fundația se concentrează pe asistență socială pentru copiii vulnerabili din centrele proprii și partenere, pe renovarea spitalelor publice din bani privați, dar și pe susținerea cauzelor individuale verificate.

Sursa foto: Asociația Metropolis

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri